FUTBOL NATIONS LEAGUE

Espanya, sense pegada, no havia perdut mai a Ucraïna

Espanya, sense pegada, no havia perdut mai a Ucraïna || Els de Luis Enrique mantenen el liderat del grup gràcies a l'empat d'Alemanya a casa

Oyarzabal intenta rematar sense fortuna a la porteria ucraïnesa.

Oyarzabal intenta rematar sense fortuna a la porteria ucraïnesa.EFE

La selecció espanyola va cedir ahir la primera derrota en la fase de grups de la Lliga de Nacions en la visita a Ucraïna (1-0), en la quarta jornada, una victòria inèdita per al combinat d’Andrí Xevtxenko, que es va valer d’un gol a falta d’un quart d’hora del final per superar la Roja, que tot i així manté el liderat del grup gràcies a l’empat que van cedir els alemanys a casa davant de Suïssa.

Davant de prop de 20.000 espectadors, símbol de la gradual tornada als estadis després de la pandèmia de coronavirus, Luis Enrique va apostar per recuperar un 9 pur com Rodrigo, que va acompanyar pels costats d’Ansu Fati, el més destacat davant dels ucraïnesos en el duel del setembre, i Adama Traoré, gran novetat a l’onze, però ahir va faltar pegada.

Els primers 45 minuts poc es van assemblar als del xoc de fa un mes al Di Stéfano (4-0), on el 3-0 lluïa en el lluminós en tot just mitja hora. Tot i així, el davanter del Leeds va desencadenar les hostilitats amb una rematada de cap a boca de canó que va obligar a actuar a Buixan, i poc després, al quart d’hora, va ser el jove futbolista blaugrana qui va exigir el porter ucraïnès amb un tret creuat després d’una passada filtrada de Canales. Espanya arribava amb facilitat, encara que no aconseguia finalitzar amb èxit.

A la segona meitat, Rodri va estavellar la pilota al pal en la millor ocasió espanyola, just abans que Ucraïna aconseguís el control. Els canvis, amb l’entrada d’Oyarzabal i Ferran Torres per Rodrigo i Ansu Fati, no van ajudar a tenir més arribada. El que sí que la va tenir va ser el combinat de Xevtxenko, que en només tres tocs va resoldre el duel. El meta Buixan va posar una pilota llarga que Iarmolenko va prolongar amb un cop de cap que va deixar Tsigankov sol davant de De Gea, a qui en la seua sortida a la desesperada va batre amb facilitat per l’esquerra. El combinat espanyol ho va continuar intentant, amb Ramos llançat a l’atac, però Buixan va desbaratar qualsevol ocasió i va venjar els seus del que va ocórrer en el duel d’anada.

De la jornada internacional d’ahir destaca la derrota d’Andorra (2-0) en la visita a les illes Fèroe.