SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

La Generalitat suspèn durant 15 dies, a partir del cap de setmana, totes les competicions amateurs i de base d'àmbit català

La Generalitat suspèn durant 15 dies, a partir del cap de setmana, totes les competicions amateurs i de base d'àmbit català || No afecta els equips que juguen a nivell estatal o professionals

El Borges, a la foto contra el Solsona, tampoc es podrà entrenar al tancar l’ajuntament el camp 15 dies.

El Borges, a la foto contra el Solsona, tampoc es podrà entrenar al tancar l’ajuntament el camp 15 dies.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana. Així ho confirmarà avui el Procicat com a mesura dins de les restriccions severes del Govern (vegeu les pàgines 4 i 5) per contenir els brots de coronavirus dels últims dies. Les mesures entraran en vigor abans del cap de setmana, però les federacions catalanes –segons va comunicar ahir la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya)– ja han assumit el compromís per contribuir a aturar la mobilitat durant els caps de setmana. La mesura no afectarà els entrenaments dels diferents equips, que podran continuar exercitant-se, ni es limitarà la pràctica esportiva individual en qualsevol part del territori. Tampoc no afecta aquelles competicions d’àmbit estatal, internacional o professional, que podran continuar celebrant-se. En clau de l’esport lleidatà l’ICG Força Lleida podrà iniciar divendres la Lliga LEB Or, i podran continuar jugant el Cadí la Seu, el CB Pardinyes, el Llista i el Vila-sana, encara que aquest últim no podrà fer-ho aquest cap de setmana per un positiu d’una jugadora rival del Voltregà (més informació a la pàgina 27). Tampoc no afecta el Lleida Esportiu, encara que en el seu cas no debuta a la Lliga fins al 25 d’octubre.

Va ser a instàncies dels departaments de Salut i d’Interior, que la Secretaria General de l’Esport va comunicar a les federacions esportives que el Procicat ha proposat un paquet de mesures que afecten principalment les competicions federades i escolars. Segons fonts consultades, la decisió busca minimitzar la mobilitat pròpia dels partits que es disputen els caps de setmana, i no es basa en l’aparició d’un brot en el sector esportiu. La decisió entrarà en vigor quan es publiqui al DOGC, probablement divendres i sempre que la validi un jutjat.

La mesura busca rebaixar la mobilitat dels partits els caps de setmana, però no es paren els entrenaments

En una reunió de la UFEC i totes les federacions amb el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, aquest va explicar que “l’empitjorament de les dades de contagis es produeix perquè els caps de setmana hi ha una mobilitat familiar fora dels municipis que incrementa molt el risc”. No obstant, Figueras va recalcar que “fer esport és segur”.

El representant territorial de l’esport a Lleida, Joan Segura, va dir per la seua part a aquest diari que “aquestes restriccions ajudaran, d’una banda, a reduir els contagis i, d’altra banda, permetran que l’activitat esportiva no es tanqui ni es paralitzi del tot”.

Per la seua part, el president de la UFEC, Gerard Esteva, va demanar que “si d’aquí a quinze dies no ha millorat la corba de contagis, hauríem d’exceptuar la pràctica esportiva federada i permetre-la per tal de garantir la normalitat esportiva al país”.

tracking