SEGRE

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

Gimnasta amb un or en superació

Maria Cerdà porta ja 4 operacions de lligaments en els últims cinc anys

Maria Cerdà, durant un exercici sobre la barra d’equilibri.

Maria Cerdà, durant un exercici sobre la barra d’equilibri.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El meu objectiu és arribar al Campionat d’Espanya del novembre a Pamplona, però pateixo molt. El més complicat és quan he de fer les recepcions [la forma en què els gimnastes arriben a terra després de completar un exercici]”, explica Maria Cerdà Moncasi, la gimnasta lleidatana establerta a Mallorca que ha patit un autèntic calvari en forma de lesions greus amb quatre operacions, dos a cada cama, en els últims cinc anys. El juny de l’any passat, com ja va informar SEGRE, portava ja tres intervencions quirúrgiques. El seu malson va començar el 2015, quan va patir una ruptura de lligaments creuats del genoll esquerre, del qual es va recuperar. Però el febrer del 2017, en una competició a Mallorca, va patir la mateixa lesió, aquesta vegada al genoll dret. “Em vaig operar i vaig tardar sis mesos a tornar a entrenar-me, però no acabava de recuperar-me, tenia molèsties i al desembre em van tornar a intervenir”, relata aquesta gimnasta, que s’entrena al centre de tecnificació de les Balears a Palma i que pertany des del 2017 al club Xelska, amb el qual va quedar segona per equips en un anterior Campionat d’Espanya. Amb el lligament trencat una altra vegada, van haver d’implantar-li’n un d’un donant, i el febrer del 2018 va tornar al quiròfan, per tercera vegada al mateix genoll. Aquest cop van ser nou mesos el període que va haver d’estar de baixa.

Aquell mateix any va ser de nou intervinguda quirúrgicament, i a més se li va diagnosticar una artrosi a la cama dreta, que és la que té més malparada de les dos. “Amb el metge estem controlant que no s’hagi d’intervenir almenys fins que pugui competir al Campionat d’Espanya. Després de la competició hem arribat a un acord per fer-me una ressonància i, si hagués d’operar-me una cinquena vegada, tinc clar que acabarà la meua carrera esportiva com a gimnasta”, afirma amb certa resignació als seus 22 anys, acabats de complir el mes de setembre passat.

Té molèsties, però vol arribar a l’Estatal del novembre i si l’operen una altra vegada es retirarà

Es dóna la circumstància que la seua mare, Maribel Moncasi, que exerceix ara com a entrenadora al FEDAC, va haver de retirar-se el 1991 al patir una lesió similar a la de la seua filla, la ruptura de lligaments creuats del genoll dret.

tracking