SEGRE

CICLISME GIRO D?ITÀLIA

La Covid-19 sacseja el Giro amb l'abandó de dos equips

Jumbo i Mitchelton deixen la prova pel positiu de dos ciclistes i sis auxiliars

El portuguès Joao Almeida, líder del Giro, durant la desena etapa.

El portuguès Joao Almeida, líder del Giro, durant la desena etapa.FABIO FERRARI/APRESSE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un brot de Covid-19 al Giro d’Itàlia va provocar ahir l’abandó dels equips Mitchelton-Scott i Jumbo-Visma, així com de l’esprínter Michael Matthews (Sunweb). Els resultats dels tests efectuats per l’UCI als participants, fins a 571 proves entre ciclistes i auxiliars, van donar vuit casos positius. Els ciclistes són el velocista Michael Matthews, del Sunweb, i el líder del Jumbo-Visma i onzè classificat a la classificació general, el neerlandès Kruijswijk. Tant un com l’altre, asimptomàtics, van ser aïllats i van deixar ahir la competició.

“No em puc creure que el tingui, em sento bé. És una gran decepció rebre aquesta notícia. És una pena que hagi de deixar el Giro així”, va assenyalar Kruijswijk. Poc després, el seu equip va anunciar que abandonava la prova en bloc. El director general del Jumbo-Visma, Richard Plugge, va assegurar que la intenció és evitar que altres ciclistes, membres del personal o dels equips s’encomanin. “És molt decebedor, perquè hem fet tot el possible per evitar el contagi. L’equip ho estava fent bé i anava camí d’un bon resultat. Tanmateix, la salut de tots és el més important i és per això que hem pres aquesta decisió”, va assenyalar. A més, sis auxiliars han donat positiu. Són quatre membres del Mitchelton-Scott, un de l’Ag2r-La Mondiale i un altre del Team Ineos Grenadiers, que han estat tots ells aïllats.

En aquest sentit, el Mitchelton-Scott va optar també per deixar en bloc aquest Giro d’Itàlia. “Quan vam rebre els resultats, el Mitchelton-Scott va retirar immediatament el seu equip i s’enfocarà en la salut de ciclistes i personal i el seu moviment segur en àrees de quarantena”, va manifestar l’equip.

Sagan s’estrena i Almeida, encara de rosa L’eslovac Peter Sagan (Bora Hansgrohe) va segellar ahir el seu primer triomf al Giro d’Itàlia a l’imposar-se en la desena etapa, en la qual el portuguès Joao Almeida (Deceunick Quick Step) va reforçar la seua maglia rosa. Almeida va entrar ahir tercer, adjudicant-se l’esprint del grup de favorits i, amb 4 segons de bonificació, va reforçar el seu liderat. Ara té 34 segons d’avantatge sobre Wilco Kelderman i 43 sobre Pello Bilbao.

tracking