SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida dóna negatiu

La plantilla es va sotmetre ahir al test serològic i al frotis nasal de Covid previ a l'inici demà de la Lliga || El Pardinyes va cedir un dels tests al no enviar-lo la FEB

Miki Feliu, ahir al sotmetre’s al frotis nasal al Barris Nord.

Miki Feliu, ahir al sotmetre’s al frotis nasal al Barris Nord.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plantilla de l’ICG Força Lleida va superar ahir de forma satisfactòria les proves anti-Covid prèvies a l’arrancada de la temporada oficial, prevista per demà amb l’Almansa al Barris Nord. Jugadors i cos tècnic es van sotmetre a dos proves, un test serològic mitjançant anàlisi de sang, que permet detectar si la persona té anticossos després del contacte amb el virus, i un frotis nasal. Els onze jugadors i els cinc membres de l’staff tècnic que van passar el cribratge van donar negatiu en els dos exàmens, si bé el club va haver d’improvisar al no arribar els tests que facilita la Federació Espanyola de Bàsquet.

El serològic el va aportar el personal mèdic que va realitzar les proves i el frotis nasal el va cedir el Club Bàsquet Pardinyes, que en tenia excedent a l’haver debutat fa una setmana. A partir de la segona jornada, els clubs només hauran de sotmetre els jugadors al frotis nasal per verificar que cap d’ells no ha contret la malaltia.

La FEB exigeix als clubs fer aquestes proves en les setanta-dos hores prèvies a cada partit i només es farà càrrec del cost dels tests durant les tres primeres jornades, ja que a partir de la quarta els costejaran els clubs. Això suposarà un cost afegit d’uns 225 euros setmanals, al voltant de 5.000 euros al final de temporada, una xifra que les entitats no tenien pressupostada.

D’altra banda, el Força Lleida va tancar la setmana passada un nou patrocinador, l’empresa lleidatana de transports Servetto, que ha estat vinculat durant les últimes temporades amb les seccions del FC Barcelona. El nom de la firma de logística ja va aparèixer dissabte passat a la part posterior dels pantalons dels jugadors durant la final de la Lliga Catalana contra el Girona disputada a Balaguer.

El mateix divendres, a les 23.30 hores, i dissabte, a les 12.00 del migdia, es repetirà el partit. La intenció tant de l’ens televisiu com del club és poder oferir també els encontres fora de casa, encara que en aquest cas seria en diferit.

Tots els implicats s’han sotmès a les pertinents proves PCR i de moment no hi ha resultats, si bé el club, com a mesura de prevenció, ha preferit cancel·lar des de dilluns passat totes les sessions preparatòries d’aquestes dos formacions durant deu dies, com marca la quarantena del departament de Salut i el protocol de la Federació Catalana de Bàsquet. La situació no afectarà gaire els equips del club, ja que la Generalitat i el Consell Català de l’Esport han decidit suspendre totes les competicions de base i no professionals previstes per a aquest cap de setmana.

Miki Feliu, ahir al sotmetre’s al frotis nasal al Barris Nord.

Miki Feliu, ahir al sotmetre’s al frotis nasal al Barris Nord.MAITE MONNÉ

tracking