SEGRE

DEPORTES

L'AEM inicia la segona temporada a la Segona Pro Femenina, que estrena nou format amb subgrups per la Covid

L'AEM inicia demà al camp del Collerenc balear la segona temporada a la Segona Pro Femenina, que estrena nou format amb subgrups per la Covid || Ha incorporat sis reforços

La plantilla i el cos tècnic de l’AEM d’aquesta temporada posa amb el president, Carlos Sisteré. Falten a la foto les jugadores Iris i Barreira, i el tècnic Víctor Arribas.

La plantilla i el cos tècnic de l’AEM d’aquesta temporada posa amb el president, Carlos Sisteré. Falten a la foto les jugadores Iris i Barreira, i el tècnic Víctor Arribas.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AEM inicia demà al camp del Collerenc balear (12.00) la seua segona temporada a la Segunda Pro Femenina, la denominada per qüestions de patrocini Liga Reto Iberdrola, que estrena un nou format de competició a causa de les circumstàncies de la pandèmia. La categoria ha quedat dividida en subgrups. Concretament en quatre, dos subgrups nord i dos subgrups sud. L’equip lleidatà està enquadrat en el subgrup nord 2 al costat de vuit equips més (Barça B, Athletic B, Osasuna, Saragossa, Alabès, Collerenc, Espanyol B i Seagull). Després d’una primera fase que consistirà en una lligueta d’anada i tornada, els quatre primers jugaran una segona fase amb els quatre primers del subgrup nord 1.

En aquesta lligueta només s’enfrontaran els equips que no hagin coincidit en el subgrup inicial i passarien ja amb els punts sumats en la fase regular. A més, arrossegaran el coeficient de punts per partit. Els campions d’aquella segona fase, un al grup nord i un altre al sud, seran els equips que ascendeixin. Una cosa similar passarà per decidir els equips que descendiran de categoria. Els quatre últims equips dels grups amb vuit clubs i els cinc últims classificats dels grups amb nou, formaran dos lliguetes de nou equips amb el mateix funcionament que la lligueta d’ascens a Primera Iberdrola per conèixer quins seran els quatre equips que descendeixin a Primera Nacional. A causa que no es van produir descensos la passada temporada però sí ascensos, per al present curs 2020-21 hauran de descendir quatre equips perquè la pròxima temporada la Reto Iberdrola torni a estar composta per 32 equips en lloc de 34.

“Ens ha tocat el subgrup de la mort, però ens motiva molt”, diu el tècnic Roger Lamesa

Roger Lamesa, entrenador de l’AEM, admet que serà molt difícil acabar la primera fase entre els quatre primers, la qual cosa suposaria d’entrada tenir la permanència assegurada. “Ara mateix hi ha un format nou de competició que ens obliga a ser molt prudents. L’únic que puc assegurar és que tenim moltes ganes de seguir creixent, però no puc obviar que el nostre subgrup és molt dur. Excepte l’Espanyol B i el Collerenc, la resta estava classificada per sobre de nosaltres quan es va suspendre la temporada passada. No és cap secret que és el subgrup de la mort, però és una cosa que ens motiva molt. A més, tant si passem a la segona fase entre els millors com si lluitem per la permanència, partirem amb desavantatge tots els del nostre subgrup perquè a l’haver-hi tanta competitivitat ens traurem molts punts”, va analitzar Lamesa.

El tècnic lleidatà assegura estar “content” amb la plantilla que té aquest any, en la qual s’han produït sis fitxatges. Han arribat la portera nord-americana Audrey Baldwin, la lateral lleidatana Ainhoa López, la carrilera tarragonina Aran Amorós, les centrecampistes val·lisoletanes Bárbara Pérez Barbi i Alexia Blanco, i la davantera canària Celia Ruano. A més, Laura Martí i Lorena Caballero, amb fitxa del B, s’entrenen amb el primer equip.

“Crec que ens vam moure bé al mercat i hem reforçat les posicions que crèiem necessàries. Tinc una plantilla de gran nivell amb jugadores de la casa i amb unes noves que vénen a sumar”, apunta Roger Lamesa.

Sobre si prefereix començar a casa o fora, el tècnic aemista diu que “en principi sí que agrada més començar a casa, però al final t’has d’enfrontar a tots els rivals”.

A més, està a favor de jugar a porta tancada. “Em sembla bé que la Federació no permeti públic mentre duri la pandèmia”, assegura.

La plantilla i el cos tècnic de l’AEM d’aquesta temporada posa amb el president, Carlos Sisteré. Falten a la foto les jugadores Iris i Barreira, i el tècnic Víctor Arribas.

La plantilla i el cos tècnic de l’AEM d’aquesta temporada posa amb el president, Carlos Sisteré. Falten a la foto les jugadores Iris i Barreira, i el tècnic Víctor Arribas.ITMAR FABREGAT

tracking