EL MILLOREL PITJOR

El Força Lleida encaixa la primera derrota en l'estrena a la Lliga en un partit que va arribar a dominar per 12 punts a poc del descans || Firma una segona meitat nefasta

Aranzana, queixant-se als seus jugadors de banqueta.

Aranzana, queixant-se als seus jugadors de banqueta.MAITE MONNÉ

L’ICG Força Lleida va obrir ahir la seua novena temporada consecutiva a la LEB Or amb una derrota (62-67) davant de l’Almansa en un duel de dos cares. A la primera part va mostrar la solvència que se li pressuposa, però a la segona va desaparèixer davant d’un rival que va saber aprofitar la davallada local en defensa. Tot plegat davant d’uns 600 espectadors que van anar al Barris Nord, l’aforament màxim del qual està limitat al 30% per la pandèmia.

Gustavo Aranzana va posar de sortida l’equip que apuntava a titular, amb Chapela en la direcció, Vecvagars i Feliu a les ales i Bulic i Buchanan per dins, i el primer quintet oficial de la temporada va complir. Va gestionar bé els primers atacs, traient profit dels avantatges sota el cèrcol i amb el letó exhibint el seu privilegiat canell. Els de negre aviat van doblar en el marcador (14-7, m.4) el seu rival, que ho estava fallant gairebé tot en un primer quart per oblidar, malgrat que va arribar viu al final (20-14).

El Barris Nord tenia l’aforament limitat al 30% i uns 600 aficionats van veure la derrota dels locals

En el segon la situació va canviar d’inici. L’Almansa va millorar i es va situar a només dos punts (20-18), però allà el matx es va embussar del tot a les dos cistelles, succeint-se un error rere l’altre sense que ningú aconseguís anotar. Ho va fer Bulic des de la línia de personal per trencar tres minuts i mig de sequera del Força Lleida, que no anotaria la primera cistella en joc fins a superat l’equador del segon període. Però va resultar una acció de quatre punts, els dos de la cistella de Feliu, el tir addicional per la falta de Josep Pérez i un altre d’extra per la tècnica assenyalada a l’exbase del Força Lleida per protestar la decisió arbitral. Amb tot això, els de negre se n’anaven fins als vuit punts de marge, el màxim avantatge fins a aquell moment, que encara va ser més gran al cap de pocs segons amb un triple del capità. Els set punts consecutius de l’aler manresà, que viu una segona joventut, van rellançar les aspiracions de l’ICG Lleida, que ja manava per 11 punts (29-18) a tres minuts per al descans. La situació es va posar més de cara per al quadre de Gustavo Aranzana gràcies a una altra jugada de quatre punts, aquest cop amb la firma de Vecvagars, que va anotar un triple i va forçar la falta de González per situar el seu equip amb 12 punts de renda (35-23), la màxima en tot el partit, que al final es quedaria en nou arran del triple final de Bivià (35-26).

Tot presagiava una victòria lleidatana, però res més lluny de la realitat, ja que la segona part dels de Gustavo Aranzana va ser nefasta. El bon treball fet a la primera part es va llançar per la borda en una arrancada de tercer període per oblidar. L’ICG Lleida va deixar de dominar la pintura i a encadenar errors, molts de no forçats, i a llançar de forma precipitada. Això, unit que els jugadors importants de l’Almansa van començar a recuperar el seu encert, el partit va fer un gir total, al passar els d’Albacete a manar en el lluminós. Els de negre van ser incapaços d’anotar en joc i només els tirs lliures els van mantenir a la superfície. Després d’encaixar un parcial de 4-19 en els primers vuit minuts de la represa, que posava l’Almansa sis punts a dalt (39-45), el Força Lleida va fer sensació de reaccionar. Va encadenar set punts seguits gràcies als tirs lliures de Buchanan i Bulic i, sobretot, al triple de Chapela que tancava un quart per oblidar (46-45). Tot i així, l’equip va entrar en avantatge a l’últim assalt, que va eixamplar amb una altra cistella del base gallec (48-45), però els tiradors del quadre d’Albacete, en especial dos ex de l’equip lleidatà, Djuran i Josep Pérez, van irrompre amb força i van dinamitar el partit, afavorits per una defensa local que no va tenir res a veure amb la de la primera meitat. Deu punts del base barceloní, amb dos triples inclosos, i un altre del serbi van ser clau per situar la diferència en vuit punts (52-60). El Força Lleida ho va intentar, però no hi va haver reacció com la de Balaguer a la Lliga Catalana i els d’Aranzana van acabar encaixant la primera derrota de la campanya.