Àlex Márquez repeteix podi

Segon a MotorLand, calca el resultat de França, aquesta vegada darrere de Rins, al qual no va poder disputar el triomf al traçat aragonès || El lleidatà és ara dotzè en un Mundial que passa a dominar Joan Mir amb 6 punts d'avantatge sobre Quartararo

El pilot de Cervera, en la prova del Mundial de MotoGP al circuit d’Alcanyís.

El pilot de Cervera, en la prova del Mundial de MotoGP al circuit d’Alcanyís.REPSOL MEDIA

Márquez va celebrar haver pogut mostrar el seu potencial i va agrair a l’equip una moto perfecta. “He disfrutat de cada avançament, però he estat realment al límit amb el pneumàtic davanter”, va assenyalar.

“Malgrat tot, és genial estar de nou al podi i fer-ho en sec; realment hem mostrat el nostre potencial durant tot el cap de setmana”, va afirmar.

Marc va guanyar a Alcanyís entre 2016 i 2019 i Àlex havia estat segon (2016) i tercer (2019) en Moto2

El pilot de Cervera sortia des de l’onzena posició, la seua millor classificació en MotoGP

“Encara hem de continuar treballant en la sessió cronometrada, però podem gaudir del que hem aconseguit avui. Vull donar les gràcies de nou a l’equip per creure en mi, basar-me, guiar-me i no rendir-se mai. M’han donat una moto increïble i he gaudit tota la carrera”, va afegir el pilot de Cervera.

agències?

alcanyís

?

Àlex Márquez (Honda) va demostrar ahir que la seua segona posició en el GP de França no va ser casualitat i va calcar el lloc en el GP d’Aragó, on va acabar darrere del barceloní Àlex Rins (Suzuki), que va aconseguir un laboriós triomf a Alcanyís. El lleidatà va superar l’actual líder del Mundial, Joan Mir (Suzuki), que comanda la classificació general amb 6 punts d’avantatge sobre Fabio Quartararo (Yamaha), que a MotorLand només va poder ser divuitè. Per la seua part, Àlex Márquez és dotzè i suma 67 punts, 40 en les dos últimes carreres del calendari. El balear Mir té ara 12 punts més que Maverick Viñales (Yamaha), quart ahir a Aragó, i 15 més que Andrea Dovizioso (Ducati), que després d’un negre cap de setmana va salvar els mobles.

En la primera cursa sense un campió de la categoria reina en pista des del 1999 per la lesió de Marc Márquez i el positiu per coronavirus de Valentino Rossi, Viñales no va desaprofitar l’ocasió de posar-se al capdavant una vegada que es van apagar els semàfors, guanyant la partida al poleman Fabio Quartararo. Viñales va aconseguir així el seu objectiu del cap de setmana, que era ser el més ràpid en el moment de la sortida, amb Rins i Mir darrere seu. Mentrestant, Dovizioso, que no va tenir uns entrenaments gaire afortunats, va protagonitzar una bona sortida, en la qual ràpidament va recuperar cinc posicions per situar-se vuitè, encara que en la segona volta ja es va veure superat per Àlex Márquez, que sortia des de l’onzena posició, la seua millor classificació de la temporada. Viñales ja havia avisat que si podia sortir ràpid i entrar primer en el revolt del final de recta de sortida tenia moltes possibilitats de marcar el seu ritme i ser ell qui imposés les condicions de carrera a la resta dels seus rivals. Així va ser els primers instants, ja que en la tercera volta el pilot oficial de Yamaha tenia mig segon d’avantatge sobre Quartararo i Rins, que va protagonitzar un espectacular interior sobre Franco Morbidelli. Al final del cinquè gir, Rins va veure com Quartararo es passava de frenada en el revolt d’entrada a la recta de meta i no va dubtar a superar-lo per buscar Viñales, mentre Àlex Márquez superava Nakagami i Jack Miller. Poc després, en la volta 8, va ser Joan Mir qui va protagonitzar un espectacular doble avançament als pilots de Yamaha, Quartararo i Morbidelli, per intentar anar-se’n rere el rastre del seu company Àlex Rins, a la caça de Viñales. En el novè gir Rins va aconseguir el seu objectiu a l’avançar Viñales, quan darrere Àlex Márquez donava bon compte de Quartararo per posar-se cinquè i anar per Morbidelli, que va superar una volta més tard per l’interior en el revolt d’entrada a la recta de meta, de forma que en aquells instants eren quatre els pilots estatals al capdavant. A 5 voltes del final, Márquez va superar Joan Mir per començar la caça d’Àlex Rins, però a dos voltes del final, a l’entrada a la recta de meta, un ensurt de l’Honda va fer que el lleidatà perdés el contacte directe amb Rins, que va acabar guanyant. Des de Kenny Roberts el 2000, cap Suzuki liderava el Mundial. Rins es va convertir en el vuitè guanyador diferent en deu carreres aquesta temporada, i tot al seu circuit, a 17 quilòmetres de la localitat de la qual és originària la seua família, Valdealgorfa. Tot i així, el pilot barceloní va haver de suar fins al final per la pressió d’Àlex, que ahir es va vestir del seu germà Marc, guanyador de les quatre últimes edicions de la carrera turolenca a MotoGP, per provar de mantenir el domini dels Márquez a Alcanyís.

El britànic Sam Lowes (Kalex) va sumar ahir la segona victòria consecutiva a Moto2, amb l’italià Enea Bastianini (Kalex) segon, cosa que li permet recuperar la primera posició a la classificació provisional del Mundial. Jorge Martín (Kalex) va ser tercer. Bastianini té ara 2 punts d’avantatge sobre Lowes, mentre que Luca Marini va baixar a la tercera posició de la general, encara que a només 5 punts del liderat.

El valencià Jaume Masiá (Honda) va aconseguir la segona victòria de la seua carrera esportiva a Moto3 després de la que va obtenir l’any passat a l’Argentina i en una memorable remuntada, davant del sud-africà Darryn Binder (KTM) i Raúl Fernández (KTM), que va firmar el seu primer podi al Mundial. Albert Arenas (KTM), setè, és més líder del Mundial al sumar ahir Ai Ogura només 2 punts, cosa que li permet incrementar el seu avantatge a 13.

cervera

“Hola a tots. Sóc el germà d’Àlex Márquez”, va publicar ahir Marc en el seu compte personal d’Instagram. Aquest és el segon missatge que li dedica en poc temps, ja que fa escassos dies també va publicar: “Tot treball té la seua recompensa! Cadascú lluita pels seus objectius amb el seu propi mètode, estil i filosofia. El més important: arribar a complir aquests somnis! Felicitats, germanet, primer podi en MotoGP al costat d’aquest gran equip!” Marc, que continua recuperant-se de la lesió a Cervera, va publicar també a les xarxes socials un vídeo dels nervis previs al podi d’Àlex i la posterior celebració amb diversos familiars i amics.

“Hem disfrutat i hem demostrat el nostre potencial” “Sincerament no m’esperava acabar al podi començant des de l’onzè lloc, però he pogut remuntar perfectament. M’he vist en una bona posició, així que hem fet el que hem pogut. Sabia que podria cuidar bé els pneumàtics per al final de la carrera”, va assenyalar Àlex Márquez després de la carrera.