SEGRE

AUTOMOBILISME AUTOCRÒS

Mollerussa acull l'Estatal d'autocròs amb 60 pilots i sense públic

El cap de setmana i la FIA examinarà el circuit que opta a seu de l'Europeu

D’esquerra a dreta, Joan Anton Grustan, Marc Solsona i Ares Lahoz, ahir durant la presentació.

D’esquerra a dreta, Joan Anton Grustan, Marc Solsona i Ares Lahoz, ahir durant la presentació.AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa acollirà dissabte i diumenge el XXVIII Campionat d’Espanya i de Catalunya d’Autocròs, una prova que havia de celebrar-se el mes de juny i que la pandèmia va obligar a ajornar, seguint uns protocols estrictes de seguretat com són celebrar-se a porta tancada i encapsular els equips amb sis integrants com a màxim. La competició comptarà amb seixanta pilots procedents de diferents punts d’Espanya, així com també dos participants vinguts de França i un altre de Suècia. La presentació va tenir lloc ahir amb l’assistència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; Joan Anton Grustan, membre de l’Escuderia Mollerussa; i la pilot local, Ares Lahoz, que van anunciar la voluntat de poder convertir-se en seu d’una de les deu proves del Campionat d’Europa de 2021, tal com va avançar SEGRE a l’abril.

Solsona va comentar que es tracta d’una “oportunitat estratègica per a Mollerussa”, ja que seria l’única ciutat a Espanya amb aquesta possibilitat, per la qual cosa l’ajuntament es bolcarà per ajudar l’organització. Per la seua part, Joan Anton Grustan va explicar que aquest cap de setmana comptaran amb la presència d’un inspector de la FIA (Federació Internacional d’Automobilisme) que supervisarà l’organització i les instal·lacions per comprovar la viabilitat d’acollir la prova europea, una possibilitat que Mollerussa es disputa amb una ciutat holandesa.

Grustan va indicar que la prova d’aquest cap de setmana serà la primera que es pot celebrar de les vuit que formen habitualment la competició i comptarà amb la pilot local Ares Lahoz, que serà una de les tres participants femenines. L’Ares, que també competeix habitualment a Europa, va explicar que malgrat córrer amb un cotxe que no és el seu perquè no s’ha pogut posar al punt a temps intentarà competir “al millor possible”. S’ha de recordar que, després de l’al·luvió de suspensions per la pandèmia, només hi ha dos proves de l’Estatal previstes: aquesta de Mollerussa i la de Lleida, del 20 al 22 de novembre. Tanmateix, fonts de l’Escuderia Lleida van admetre ahir a aquest diari que l’actual situació sanitària fa que perilli la seua celebració.

tracking