SEGRE

CICLISME COMPETICIÓ

Primoz Roglic manté el domini a la Vuelta i arranca com a líder

El campió del 2019 guanya la primera etapa

Roglic, en el moment de creuar la meta com a guanyador de l’etapa.

Roglic, en el moment de creuar la meta com a guanyador de l’etapa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’eslovè Primoz Roglic, del Team Jumbo-Visma, és el primer líder de la Vuelta a Espanya, després d’imposar-se ahir en la primera etapa, disputada entre Irun i Arrate-Eibar sobre 173 km, al davant de l’equatorià Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) i l’irlandès Daniel Martin (Israel Start-Up Nation).

Roglic, guanyador de la passada edició, va culminar un atac a 800 metres de la meta per enfundar-se el jersei roig inaugural d’aquesta edició marcada pel protocol per la Covid-19, i va treure un segon d’avantatge al grup de favorits liderat per Carapaz i Martin.

L’eslovè va arrancar en la pujada d’Arrate a 800 m de la meta i va guanyar amb un segon de marge

Enric Mas (Movistar), sisè a un segon en el mateix minipilot de Carapaz, va ser el millor ciclista estatal, mentre que Alejandro Valverde va cedir 51 segons, el mateix desavantatge que el neerlandès Tom Dumoulin (Team Jumbo-Visma).

Roglic en va tenir prou amb un cop sec a 800 metres per emergir al davant de la resta d’aspirants al roig, després d’una jornada amb 4 ports animada per una fuga de 5 corredors, integrada per Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick Step), Jasha Sütterlin (Team Sunweb), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Tim Wellens (Lotto Soudal) i Jetse Bol (Burgos BH).

Abans de la neutralització del quintet el focus es va posar en Chris Froome, que va patir a les primeres costes de l’Alto de Elgeta, ascensió a 18 km de l’arribada i avançament de la pujada a Arrate, port de primera. L’Ineos va tensar el ritme en els 5,3 quilòmetres al 7,7 per cent, i amb pics del 13 per cent, que se’ls va entravessar a Valverde i Dumoulin. Roglic es va posar al capdavant poc després de la pancarta d’últim quilòmetre per emportar-se el triomf. Avui, segona etapa entre Pamplona i Lekunberri, de 151,6 km.

tracking