FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El Madrid s'estrena a la Champions amb derrota per primera vegada a la seua història

El Madrid s'estrena a la Champions amb derrota per primera vegada a la seua història || El Xakhtar, amb 6 baixes i molts juvenils, va escombrar els blancs

Marcelo i Marco Asensio, abatuts després de la derrota.

Marcelo i Marco Asensio, abatuts després de la derrota.EFE

El Reial Madrid va caure ahir contra el Xakhtar Donetsk (2-3) i va començar, per primera vegada en la seua història, perdent a la Lliga de Campions, a més d’hipotecar el pas a la següent ronda i d’enlletgir encara més la seua imatge abans del clàssic de dissabte al Camp Nou. En defensa va ser un colador constant, amb Varane i Militao rivalitzant en errors; al centre del camp, aigua; i l’atac, amb Benzema a la banqueta, nul. Quan Zidane es va despertar, el trencament ja era enorme, una pallissa sense pal·liatius després d’una primera part delicada dels ucraïnesos. L’únic que va estar a l’altura va ser Courtois, decisiu per mantenir amb vida els seus. Marlos va topar amb el belga en un claríssim mà a mà i Tetê, minuts després, no va fallar amb un cop amb l’esquerra ras. El gol no va canviar l’actitud d’un Madrid que ni va pressionar, ni va demostrar els galons que se li pressuposen en la seua competició fetitxe. Quatre minuts després va arribar el 0-2 en un error de Militao. La baixa de Ramos va fer molt mal a la defensa blanca, que només es va sostenir per l’ordre de Mendy. La traca final la va encendre Salomon, a dos minuts del descans, en una altra sensacional jugada del Xakthar, que arribava amb 6 baixes i una banqueta plena de juvenils. A la segona part, Zidane va moure fitxa i els blancs van posar el 2-3 en 15 minuts. Tanmateix, no hi va haver manera de ficar mà al Xakhtar, que també va perdonar dos ocasions. A l’afegit, l’àrbitre, a instàncies del VAR, va anul·lar un gol al Madrid per fora de joc de Vinicius.

munic

El Bayern, vigent campió d’Europa, va donar un cop de realitat al torneig i l’Atlètic, que va sucumbir 4-0 contra un rival devastador.