El Llista tomba un dels favorits i empata amb el Reus al capdavant de la taula

El Llista tomba un dels favorits i empata amb el Reus al capdavant de la taula gràcies als tres punts que el comitè li va donar del partit contra el Girona || Hauria pogut guanyar més folgadament però va acabar patint en un tram final en què Martí Serra va estar superb

Sergi Folguera va tenir una gran ocasió a la primera part però va topar amb el porter Camps.ITMAR FABREGAT

El Llista Blava va sumar ahir una victòria de quirats davant d’un dels equips més en forma de la Lliga, un Caldes que arribava a Bell-lloc sense conèixer la derrota. L’equip d’Albert Folguera va mostrar la seua millor versió per sumar tres punts que, amb els tres que el comitè li ha atorgat del partit davant del Girona, el situen colíder empatat amb el Reus, tota una proesa. La primera part va començar trepidant, amb els dos equips bolcats en l’atac i oferint tot un espectacle ofensiu, en especial els llistats que, als punts, van merèixer haver arribat al descans al davant. Aviat es va trencar la igualada. Després d’un avís de Di Benedetto al minut de joc, Andreu Tomàs va recuperar una bola a la seua pista i va culminar el contraatac amb un fort tret que va superar Camps (1-0, m.3).

El Caldes no es trobava còmode i el seu tècnic, Eduard Candami, ja havia rellevat tot el seu cinc inicial. No obstant, es va trobar amb un penal molt discutit que Ricart va enviar al travesser als nou minuts. Poc després va arribar la compensació arbitral, una cosa que ahir es va repetir fins a la sacietat a l’assenyalar una pena màxima molt rigorosa que Andreu Tomàs també va enviar al pal.

No van defallir els llistats, que van gaudir de grans ocasions abans del descans. Sergi Folguera, després de robar una bola, va errar un mà a mà amb Camps, que també evitaria el gol en sengles trets d’Andreu i Joseph. Els àrbitres també van anul·lar un gol a Oriol Vives per aixecar massa l’estic i Andreu va fallar el seu segon penal, que de nou va repel·lir el pal.

A la segona part va entrar millor el Caldes, però va topar amb un Martí Serra de nou incommensurable. Es van treure la pressió de sobre els llistats i Di Benedetto va enviar una bola al travesser. Va ser el preludi del 2-1 que anotaria el francès en jugada personal, encara que els lleidatans no van tenir ni temps de celebrar-ho. En inferioritat per l’exclusió de Selva (Serra va aturar la falta directa de Rovira), el Llista va cometre la desena falta i la directa no la va desaprofitar aquesta vegada Rovira i va restablir de nou les taules.

Els ànims a l’equip de Folguera estaven molt crispats per l’actuació dels àrbitres, que van tornar a compensar assenyalant un penal molt rigorós a favor del Llista que Oriol Vives va transformar en el 3-2, que seria definitiu.

El Caldes va tancar el Llista a la seua àrea al tram final i va gaudir encara d’una altra pena màxima i de l’última ocasió a 11 segons del final, ja jugant amb el porter-jugador, però allà estava Martí Serra per segellar una victòria d’or.

Albert Folguera va destacar després del partit el gran treball dels seus homes per aconseguir una victòria molt meritòria. “Guanyar el Caldes, un dels equips que més en forma estan de l’OK Lliga i que venia d’empatar davant del Reus, és un resultat boníssim i ens omple de satisfacció”, va afirmar el tècnic, que es va alegrar que el pla de partit sortís gairebé perfecte.

“Teníem clar com li havíem de jugar al Caldes i també sabíem com jugarien ells. Sempre he dit que m’agrada jugar contra ells perquè sempre ofereixen coses i et posen en dificultats fins a l’últim segon. Sabíem que no podíem deixar de mirar porteria i de ser ambiciosos, per això estic content perquè hem estat fidels a l’esquema marcat inicialment i a la nostra idea de joc. Estem en el bon camí”, va ressaltar. També va reconèixer que “ha estat un encontre bonic de veure, amb tots els ingredients i jugat de tu a tu, que al final podia haver guanyat qualsevol dels dos equips”.

Pel que fa a l’actuació arbitral, que va ser molt criticada per les dos banquetes, Folguera va lamentar “la diferència de criteri” d’un partit a l’altre. “Arriba un moment en què en cada duel no saps què et trobaràs”, va assenyalar.

El Girona recorrerà la decisió del comitè El Girona té previst recórrer la decisió del comitè de competició de la Federació Espanyola de Patinatge, de desposseir-lo de la victòria que va aconseguir fa un parell de setmanes a la pista del Llista, per alineació indeguda del jugador Àlex Grau, que arrossegava un partit de sanció per acumulació de cartolines blaves de la temporada passada, quan militava al Lloret. Al Llista, no obstant, no li han concedit encara la victòria, ja que està pendent del recurs d’apel·lació. El comitè va decidir donar el partit guanyat al quadre llistat per 1-0.