SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

L'esport amateur, tocat de mort

La decisió de tancar les instal·lacions a les 21.00 impedeix entrenar-se als equips no professionals || Reclamen equiparar el sector a la cultura i tancar a les 22.00

El Club Bàsquet Pardinyes, que s’entrenava a la nit, ho va poder fer ahir ja a la tarda.

El Club Bàsquet Pardinyes, que s’entrenava a la nit, ho va poder fer ahir ja a la tarda.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El toc de queda que va entrar en vigor aquest diumenge i que obliga a estar a casa a partir de les deu la nit i a tancar totes les instal·lacions esportives una hora abans, a les 21.00, deixa l’esport amateur “tocat de mort”, com va apuntar ahir Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. I és que suprimir la pràctica esportiva entre les nou i les dotze de la nit suposa clavar un cop gairebé definitiu a un col·lectiu, majoritari a Catalunya, que compagina el seu treball laboral amb l’esport i que només es pot entrenar a altes hores de la nit. “El toc de queda és desastrós, jo en dic el toc de mort”, va apuntar Esteva, que va denunciar un greuge respecte a altres comunitats que han decretat un tancament més permissiu.

En aquest sentit, el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, també va ser molt crític amb la mesura restrictiva i ha demanat al Procicat que, com a mínim, l’horari del confinament nocturn s’equipés al de les activitats culturals, és a dir, que també acabi a les 22.00. “El millor antídot contra la Covid-19 és fer esport”, va incidir Figueras. “La gent que treballa no podrà entrenar-se. És impossible realitzar activitat esportiva. Els escolars tenen una franja de tarda, però els amateurs no”, va lamentar ahir el lleidatà Ferran Aril, president de la Federació Catalana de Bàsquet.

El toc de queda a Lleida provocarà un reajustament absolut dels horaris d’entrenament a totes les instal·lacions esportives, un maldecap per a ajuntaments i clubs.

La Paeria va decidir ahir anular totes les sessions preparatòries programades a excepció de les dels equips que competeixen actualment, cas del Força Lleida o CB Pardinyes, que ahir ja es va poder entrenar a les set de la tarda en lloc de les 21.30 com era habitual fins ara. Avui està previst comunicar als clubs el nou organigrama. “Intentarem resituar-los tots de forma equitativa, però està clar que tots perdran hores d’entrenament, no hi ha més remei”, va dir el seu regidor d’Esports, Sergio González.

En altres poblacions ocorre el mateix. A Alpicat, amb equips en categoria estatal d’hoquei i bàsquet i que s’entrenaven a partir de les deu de la nit, ho hauran de fer a la tarda, amb l’agreujant que alguns dels seus jugadors no podran assistir a l’estar treballant. Altres, com el Llista, tenen jugadors de fora de la província, per la qual cosa haurà de començar abans a entrenar-se perquè els doni temps de tornar a casa abans del toc de queda.

Tres de cada deu treballadors es quedaran sense feina

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, també ha sol·licitat al Procicat que es defineixi amb la màxima urgència sobre si les competicions esportives ja podran reprendre la seua activitat a partir d’aquest pròxim cap de setmana, després de complir la prohibició de fer cap competició esportiva a Catalunya durant 15 dies, excepte les professionals, les estatals i les internacionals. Foment del Treball, per la seua part, va reclamar ahir ajuts directes per al sector esportiu i va presentar un pla de rescat per a l’esport català que proposa ajuts. El seu president, Josep Sánchez Llibre, va dir que fan falta cinquanta mil milions addicionals per a les empreses espanyoles i una part ha d’anar al sector esportiu, que va xifrar en uns mil milions. La presidenta d’Indescat, Anna Pruna, va ser molt contundent a l’abordar la situació de l’esport a Catalunya. “L’impacte és devastador”, va dir, i va explicar que tres de cada deu treballadors del sector es quedaran sense feina. També va apuntar que es tardarà molt a recuperar les pèrdues i que “anirem 20 anys enrere, serà la mort de clubs i empreses”, va vaticinar.

tracking