SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Bartomeu tira la tovallola

Dimiteix després que la Generalitat ratifiqués que no hi havia impediments per votar || “Ens hem vist obligats a triar entre la salut dels nostres socis i el dret al vot”, assegura

Josep Maria Bartomeu va comparèixer per segon dia, aquest cop per anunciar la seua dimissió.

Josep Maria Bartomeu va comparèixer per segon dia, aquest cop per anunciar la seua dimissió.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Bartomeu i tota la seua junta directiva van presentar ahir la dimissió en bloc, 24 hores després que el ja expresident del Barça assegurés públicament que “no hi havia motius” per presentar-la llavors. La crisi generada per la convocatòria de la moció de censura, la tercera en la història de l’entitat, i la decisió irrevocable de la Generalitat que no veia impediments jurídics ni sanitaris per celebrar la votació, han estat el detonant de la decisió.

El ja dimitit president blaugrana, en una compareixença sense preguntes, va comentar que la decisió es va prendre “de manera serena i acordada” per tots els components de la directiva i va carregar durament contra la Generalitat per no haver ofert “cobertura legal” a la petició del club de realitzar el referèndum en diferents seus, per a la qual cosa havia sol·licitat quinze dies de termini extra de 15 dies.

“Algunes decisions, a part d’incomprensibles, em semblen irresponsables. És un qualificatiu fort, però és el que penso. Ens han negat el que ells han estat reclamant al Govern central: potestat per poder gestionar aquest vot amb responsabilitat sense saltar-nos els estatuts. En aquest moment no trobo cap altre qualificatiu que irresponsable”, va reiterar. Bartomeu va dir que el Barcelona no podia convocar la moció de censura en aquestes circumstàncies. “Havíem de preservar la salut de tothom i no podíem situar-nos en la tessitura entre la salut i una votació. Per això no convoquem els socis i dimitim”, va insistir.

Va assegurar que la directiva no va abandonar després del 2-8 de Lisboa davant del Bayern de Munic per sentit de la responsabilitat. “El més fàcil era dimitir, anar-se’n després d’aquella dolorosa derrota, però calia prendre decisions i tot això enmig d’una crisi mundial sense precedents. No podíem deixar el club en mans d’una gestora amb competències limitades”, va indicar.

“Qui hauria contractat un entrenador o fitxat jugadors o assegurat la continuïtat de Messi o adequat els salaris? Com a junta teníem l’obligació de fer-ho”, va subratllar.

Bartomeu va recordar que una dimissió anticipada hauria provocat un buit de poder en un temps en què s’havien de prendre grans decisions. “No volíem fugir malgrat el desgast personal i s’ha insinuat que teníem coses per ocultar i que teníem por d’avalar. Tot fals. Vaig defensar que la nostra autocrítica ens fa més forts, però el que hem viscut aquests últims mesos passa el límit. Se’ns ha faltat al respecte, se’ns ha amenaçat, a mi, a la meua família i també als meus companys de junta”, va assegurar en el seu adéu com a president.

Segons estableixen els estatuts, Tusquets i el síndic dels socis, Joan Manuel Trayer, hauran de designar lliurement la resta de membres entre els integrants de les comissions econòmica i de disciplina. En tot cas, la gestora haurà d’estar formada per un nombre de persones no inferior al 50% total de membres de la junta en el moment del cessament, amb un mínim de set. Actualment la junta de Bartomeu era de 14.

tracking