SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Demanen ajornar fins al gener l'esport de base

La Generalitat ho ha sol·licitat al Procicat, que podria pronunciar-se avui mateix || La mesura també afectarà les competicions amateurs i no professionals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Totes les competicions de base, que s’han de reprendre aquest cap de setmana després de complir-se els 15 dies de suspensió decretats pel Procicat per frenar la propagació de la Covid-19, podrien quedar ajornades fins al proper mes de gener, segons va revelar ahir a Lleida TV el regidor d’Esports de la Paeria, Sergio González, després de mantenir una reunió amb el departament d’Esports de la Generalitat. “La base s’havia ajornat quinze dies i la data es compleix aquest divendres, però hem tingut una conversa amb la Generalitat i han demanat al Procicat que se suspenguin totes les competicions de base, com a mínim, fins al gener, però el Procicat ha de donar-hi ara la seua conformitat”, va assenyalar.

El CB Pardinyes ha de travessar Aragó per jugar a Navarra, dos comunitats confinades

Aquesta mesura també afectaria totes les Lligues amateurs i no professionals, que ja van quedar ajornades aquestes dos últimes setmanes, entre les quals la Primera Catalana de futbol. Els clubs lleidatans que hi competeixen advoquen majoritàriament per ajornar tota la competició fins al gener i critiquen que, a dia d’avui, no sàpiguen si jugaran aquest cap de setmana o no. “No són clars i aquesta incertesa provoca que gastem uns diners que potser no caldria”, va apuntar el president del Mollerussa, Jaume Vallverdú. El seu homònim del Tàrrega, Gerard Caro, ho té clar. “La competició amateur i de base ha de suspendre’s i lluitar per mantenir les escoles obertes”, va dir. En la mateixa línia es pronuncia Joan Miret, de l’Alcarràs, que advoca “per suspendre la Lliga fins al gener” i amenaça amb mesures més dràstiques si la Federació Catalana no dóna suport als clubs i manté la seua idea que, en cas de jugar-se, es faci a porta tancada. “Si no hi ha públic no tenim socis i els ingressos cauen. No ens ho podem permetre. Hi ha clubs que si no s’arregla no descarten proposar que tots ens en anem de la competició”, va asseverar.

Xavier Batalla, de l’Atlètic Lleida, també és del parer que la Lliga “hauria de parar-se fins al gener i reorganitzar el pla de competició, potser a una sola volta, i si tots acordem que no hi hagi públic en els partits, almenys la Federació hauria de subvencionar-nos alguna cosa, com no pagar els arbitratges. Si no tenim ingressos, que almenys no tinguem tantes despeses”, va afirmar. “No podem continuar amb aquesta incertesa, perquè tenim un compromís amb els nostres socis i patrocinadors”, va assenyalar Ernest Estany, el president del Solsona, que torna a la categoria.

El Força Lleida jugarà diumenge i el Sedis avança una hora el derbi

El toc de queda decretat pel Govern, que obliga a tancar totes les instal·lacions esportives a les nou de la nit, ha obligat els clubs a reorganitzar els seus horaris, tant d’entrenament com dels partits. El Força Lleida ha estat un dels més afectats, ja que mentre duri aquesta mesura no podrà jugar els seus encontres els divendres a les 21.00 hores, com ha estat fent des de la seua creació. El club ha optat per traslladar els partits als diumenges al migdia (12.30), començant pel d’aquesta jornada davant del Granada.

La Unió Esportiva Balàfia, com la resta de clubs lleidatans, ha hagut d’ajustar els horaris d’entrenament.

La Unió Esportiva Balàfia, com la resta de clubs lleidatans, ha hagut d’ajustar els horaris d’entrenament.MAGDALENA ALTISENT

tracking