El Barça estrena l'era post-Bartomeu amb una clara victòria a Torí, que hauria pogut ser més àmplia si els blaugranes haguessin estat més encertats davant del gol

El Barça estrena l'era post-Bartomeu amb una clara victòria a Torí, que hauria pogut ser més àmplia si els blaugranes haguessin estat més encertats davant del gol || Dembélé i Messi, aquest de penal, anoten els gols barcelonistes davant d'una Juventus molt grisa

Dembélé va ser l’autor del primer gol barcelonista.

Dembélé va ser l’autor del primer gol barcelonista.EFE/EPA/ALESSANDRO DI MARCO

El Barça va aconseguir ahir a la nit sobreposar-se a les adversitats, després de sortir tocat del clàssic i llastat per les baixes defensives, i, fidel al seu estil i liderat per l’argentí Lionel Messi, autor d’un gol de penal, es va imposar per 0-2 a la Juventus a Torí per col·locar-se líder amb el ple de punts en el Grup G. Un gol del francès Ousmane Dembélé al quart d’hora, rubricat en el 91 per un penal anotat per Messi, van deixar tocada una Juventus grisa, que va viure un nou malson europeu sense el portuguès Cristiano Ronaldo, que no va poder retrobar-se amb Messi al seguir donant positiu per coronavirus.

Va intentar canviar la història del partit Álvaro Morata, al qual van anul·lar correctament fins a tres gols per fora de joc, però el veredicte del camp va ser merescut per a un Barcelona que, en cas de tenir més pegada, hauria pogut segellar la seua primera victòria a Torí amb un resultat molt més voluminós.

A l’equip de Koeman faltava Piqué i en els italians Cristiano i els centrals De Ligt i Chiellini

En un Juventus Stadium desert, el Barcelona, en el qual Koeman va realitzar cinc canvis respecte a l’onze del clàssic, amb Antoine Griezmann, Dembélé, el bosnià Miralem Pjanic i Sergi Roberto de titulars, va imposar el seu estil des del començament al ritme de Messi. L’argentí va manar en posició de tres quarts i va dirigir un festival de combinacions i jugades ofensives que van portar al límit la defensa de la Juve, òrfena de l’holandès Matthijs de Ligt i Giorgio Chiellini i amb un Leonardo Bonucci que es va recuperar a última hora.

En poc més de 120 segons, Bonucci va repel·lir una rematada de Messi dirigida al fons de les malles, Pjanic va avisar el seu excompany polonès Wojciech Szczesny i Griezmann va sacsejar un pal amb un potent xut amb l’esquerra. Va estar més ordenat el Barça en la gestió de la pilota i la seua superioritat es va concretar en el quart d’hora, quan Dembélé va regatejar dos rivals i va empalmar un cacau amb la dreta que, desviat per Federico Chiesa, va acabar en gol. La reacció de la Juventus, en ple procés de transició i encara amb poc rodatge sota la gestió de Pirlo, la va encapçalar la tècnica del suec Dejan Kulusevski i Morata, autor d’un doblet la setmana passada contra el Dinamo de Kíev. Però el madrileny no està tenint una bona relació amb els liniers en els últims dies. Després de veure anul·lat un golàs diumenge passat en l’encreuament de lliga amb el Verona, va anotar dos dianes al Barcelona el 15 i el 30, però en els dos casos va sortir en centimètrica posició avançada. Ja no tenia ni forces d’il·lusionar-se a la represa, quan va veure anul·lat un tercer gol de nou pel VAR. Tot es va quedar en uns ensurts per a un Barcelona que, en cas de tenir més punch, hauria pogut ampliar la renda abans del descans amb una espectacular combinació Messi-Griezmann, amb el francès que va alliberar a l’àrea l’argentí amb una passada de taló. El tret del número 10 blaugrana, massa creuat, va acabar fora. I a deu minuts del final de la primera meitat, Dembélé i Griezmann van topar amb dos bones sortides de Szczesny.

El francès Clément Lenglet i l’uruguaià Ronald Araújo, que van completar una defensa en emergència davant de les baixes de Gerard Piqué, sancionat, i del gal Samuel Umtiti, va aguantar bé a la represa, però al Barcelona se li van complicar encara més les coses després del descans. De fet, Araújo va patir un problema a la cuixa esquerra i va ser substituït per Sergi Busquets, amb De Jong retrocedit a central d’emergència.

Podria haver empatat la Juventus en el 55, quan Morata va tornar a marcar, però de nou en fora de joc. Tanmateix, els homes de Pirlo tremolaven en defensa davant d’unes rematades de Messi i Pedri que van acabar fora a l’hora de joc, i de Griezmann, que va fregar el pal en el 75. Un domini que va acabar amb el 0-2, després que la Juventus es quedés amb deu per la doble amonestació al turc Merih Demiral, quan un penal aconseguit per Ansu Fati va ser transformat per Messi per a la definitiva tranquil·litat.