SEGRE

ESCALADA ACTIVITATS

Naut Aran crea la via ferrada més difícil d'Espanya

De nivell K7+, només per a professionals

Zona en la qual s’han creat les dos vies ferrades.

Zona en la qual s’han creat les dos vies ferrades.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu de buscar nous atractius esportius al municipi, l’ajuntament de Naut Aran ha creat dos vies ferrades, en una zona pròxima a Arties, pensades per a professionals del món de l’escalada i persones molt preparades en l’aspecte físic i mental, ja que es tracta de la més difícil que hi ha a l’Estat espanyol.

Així, al costat de la via ferrada del Taro d’Arties, s’han introduït dos noves variants d’una dificultat extrema, la Circ deth Solei, de nivell K7, i la Circ dera Lua, de K7+. Actualment, no hi ha a Espanya cap via que tingui una catalogació major, assenyala el codirector de l’Escola de Muntanya del Pont de Suert, Xavi Metal, que explica que “les zones de Naut Aran tenen molta matèria primera. Són espais amb un gran potencial i que difícilment es poden trobar en altres llocs, fins i tot a Europa”.

La ruta Circ deth Solei té un recorregut de 25 metres i la Circ dera Lua, de 23, totes dos amb un desnivell de vint metres en vertical. “És un projecte que portem treballant diversos mesos”, explica l’alcalde de Naut Aran, César Ruiz-Canela. “Continuarem apostant per experiències de qualitat”, afegeix.

tracking