SEGRE

ESNOTICIA

Veto a l'esport amateur i de base

Els clubs de categoria territorial i de formació no podran ni entrenar durant 15 dies i les seues instal·lacions estaran tancades || Els equips de competicions estatals podran continuar, però sense públic

Les grades amb aforament limitat durant el partit que el Força Lleida va disputar al Barris Nord el 16 d’octubre passat contra l’Almansa.

Les grades amb aforament limitat durant el partit que el Força Lleida va disputar al Barris Nord el 16 d’octubre passat contra l’Almansa.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova clatellada a l’esport aficionat i de base. La Generalitat mantindrà la suspensió de tota activitat esportiva durant quinze dies dins del nou paquet de mesures que es van anunciar ahir per lluitar contra l’expansió de la Covid-19. La mesura no afecta les competicions internacionals o de federacions estatals, però la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va precisar que aquestes es podran fer “sempre sense públic”. Els gimnasos també hauran de tancar però es mantindran oberts els centres d’alt rendiment i de tecnificació.

Així mateix, les noves restriccions, aprovades en una sessió extraordinària del Govern, entraran en vigor avui, una vegada es publiquin al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i duraran fins al 13 de novembre.

Per contrarestar l’efecte d’aquestes mesures, el Govern posarà a disposició dels clubs esportius federats una línia de suport de 10 milions d’euros, que s’obrirà en els dies vinents a fi de compensar la seua inactivitat i ajudar-los a cobrir els costos fixos. Aquesta convocatòria comptarà posteriorment amb un sistema de fiscalització que en facilitarà la ràpida tramitació amb l’objectiu que els diners arribin el més ràpid possible als col·lectius afectats.

Tres dies després de presentar el pla de rescat del sector esportiu, l’esport català ha tornat a posar en marxa una campanya per recollir adhesions de tota la ciutadania i aconseguir que sigui declarat com a servei essencial.

La UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya) va recordar ahir que com a servei essencial, “l’esport incideix directament en la millora de la salut, en l’educació i la formació, en la inclusió social de col·lectius desfavorits, en la lluita per a la integració social i la igualtat d’oportunitats, així com contra el racisme, la violència i el dopatge”.

En aquest sentit, va afegir que,a més a més, “representa el 21% del PIB català, dóna ocupació a més de 80.000 treballadors, i té més de 40.000 voluntaris, a més de ser una porta d’entrada important al món laboral per al jovent”.

Segons l’informe de la UFEC, les dades del ministeri de Sanitat detallen que hi ha hagut només 59 casos de contagis al llarg de les últimes setmanes a tot l’Estat, una xifra que representa el 0,75% dels casos detectats. Analitzant les dades de la pandèmia, la UFEC recorda que “l’esport tan sols suposa el 0,27% dels contagis”.

Pel que respecta a les activitats esportives extraescolars, solament es permetran les que es porten a terme dins del centre escolar i, a més a més, caldrà que es mantinguin els grups bombolla estables de l’aula.

tracking