SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

La Generalitat recorda que poden continuar entrenant-se esportistes d'alt nivell o que preparin competicions estatals

La Generalitat recorda que poden continuar entrenant-se esportistes d'alt nivell o que preparin competicions estatals || La Paeria, disposada a obrir instal·lacions a qui així ho acrediti

Nadia Dopico durant el test d’antígens que és ràpid i permet tenir el resultat en quinze minuts.

Nadia Dopico durant el test d’antígens que és ràpid i permet tenir el resultat en quinze minuts.SE AEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les noves mesures del Govern per frenar la segona onada del coronavirus, que inclouen el tancament obligatori de les instal·lacions esportives (excepte centres d’alt rendiment i tecnificació) i els gimnasos, així com la suspensió de les activitats esportives no professionals durant un període de quinze dies, ja no ha produït un grau d’indignació com fa uns mesos. Més aviat hi ha resignació. Poden continuar entrenant-se els que es preparin per a competicions esportives oficials de caràcter estatal, internacional o professional i tinguin la classificació aconseguida.

Esports va recordar ahir que el club o l’entitat a la qual pertanyi l’esportista ha d’acreditar que aquest està entrenant-se per a això. I també els esportistes d’alt nivell (DAN). Aquest és el cas dels atletes Bernat Erta i Aleix Porras, que podran continuar exercitant-se a les pistes municipals de les Basses, tal com va confirmar ahir a aquest diari el regidor d’Esports Sergio González.

On no hi ha aturada és en els centres de tecnificació de piragüisme de la Seu i d’esquí de la Val d’Aran

Per un positiu al Caldes, en el cas de l’hoquei, i dos al Navarra, al bàsquet

En altres esports com la gimnàstica sí que queden Campionats d’Espanya. Núria Artigues, entrenadora de rítmica del Sícoris, diu que “estem fent l’entrenament online des de casa, però tenim gimnastes pendents de participar aviat en un Campionat de Catalunya classificatori per al d’Espanya i esperem que la Federació ens faci un certificat per poder entrenar. Ja no sabem com mantenir motivades les nenes”.

Per la seua part, Laia Carreño, del Gimnàstic Lleida, en la modalitat d’artística, va assenyalar que la seua prioritat és “pensar únicament en la salut i no posar en risc les nenes per anar a un Estatal al desembre que no té sentit en aquestes condicions”.

La mateixa filosofia hi ha a la secció de rugbi del CE Inef. El director tècnic, David Carreras, va publicar un vídeo en el qual fa una crida a la responsabilitat individual. Júlia Crespo, del Club Bàsquet Lleida, va dir que faran entrenaments online.

En la natació, el CN Lleida ha parat els entrenaments i el CN Tàrrega haurà d’esperar per estrenar la piscina de Verdú, que ha climatitzat, després d’haver arribat dimecres la manta tèrmica.

La Federació Espanyola de Motociclisme va anunciar un permís per desplaçar-se a pilots federats.

On no para l’activitat és en els centres d’alt rendiment. A Lleida estan el Centre de Tecnificació del Parc del Segre a la Seu d’Urgell i el d’esports d’hivern a Aran.

D’altra banda, proposen també que la competició sigui més curta per poder complir amb el calendari i entre les alternatives que estudien hi ha la de jugar només una volta del campionat.

“Per als clubs és un greu perjudici no poder competir i haver de mantenir entrenaments amb la incertesa de no saber quan es reprendrà la competició i tenir una nova situació cada quinze dies”, assenyalen els clubs, entre els quals l’únic que no s’hi ha adherit és el Sant Just.

tracking