Acaben foses

El Sedis paga l'acumulació de partits i perd el derbi davant d'un Girona que sentencia a la segona meitat || Canut reparteix minuts entre les jugadores per evitar lesions

600053_1.jpgAGUSTÍ PEÑA

A més, l’entrenador lleidatà va assegurar abans del duel contra el Girona que Yurena Díaz podria reaparèixer en el pròxim encontre davant del Gipuzkoa. La base canària es va lesionar el 31 de novembre de l’any passat, precisament contra el conjunt basc.

?

El conjunt urgellenc tot just va poder preparar el derbi. Va arribar de Madrid a primera hora de divendres

la seu d’urgell

El Cadí va acabar pagant l’esforç de disputar dos partits en menys de 48 hores i ahir va perdre el derbi davant del Girona per un clar 50-71. L’equip de l’Alt Urgell, que va mantenir el tipus durant la primera meitat, va anar perdent força i les aspirants al títol de Lliga no van perdonar. El tècnic Bernat Canut, que amb prou feines va tenir temps de preparar el duel després de jugar dijous a Madrid contra l’Estudiantes, va repartir minuts per evitar lesions i cap jugadora va superar els 26 en pista.

Inici de partit amb un ritme alt d’anotació i Dornstauder responent al 0-6 de sortida de les visitants amb 6 punts. Sense avantatges destacables, Canut va moure la banqueta en la recta final d’aquest primer quart, donant entrada a tota la rotació amb el 12-12 de Labuckiene. Una lleugera escomesa visitant va permetre a les d’Èric Surís agafar 4 punts de renda abans del segon acte. El ritme va baixar de revolucions i el Girona es va situar a 6 (17-23) abans del primer triple de Bahí.

Les favorites en el derbi no aconseguien superar la forta defensa de les urgellenques i Surís va ser el primer a aturar el partit, a 4:34 per al descans i 22-23. Dornstauder, destacada per sobre de les seues companyes va tancar un parcial de 6-0 i va posar el Cadí davant, encara que Gray es va encarregar de donar-li resposta. Poca fluïdesa en totes les jugades i temps mort de Canut a falta d’1:51 per donar un plus de descans a l’equip. Elonu es va encarregar de tancar amb una cistella el segon quart i enviar els dos equips als vestidors amb el 24-27. El Cadí havia aconseguit deixar el Girona en només 9 punts en aquest parcial, però calia mantenir l’alta intensitat defensiva.

La segona meitat va començar amb el segon triple de Bahí, al qual va donar resposta Gray amb un altre encert exterior. Semblava que la igualtat es mantenia i, a més, Reisingerova va cometre la seua quarta falta. Però va aparèixer Eldebrink amb dos triples consecutius per situar el Girona amb 9 punts d’avantatge (27-36). Canut va aturar el partit immediatament, a falta de 6:43 per al final del tercer quart. Pujol va anotar dos tirs lliures i el Girona un altre triple, aquesta vegada de Vasic. Veure’s en caiguda lliure va fer que les cames comencessin a pesar i Etxarri va anotar els primers punts de camp des del triple de Bahí a falta de 3:45. Gairebé 6 minuts sense fluïdesa ofensiva. Les visitants van seguir a la seua i amb el 31-45 Canut no va tenir més remei que tornar a aturar el matx. Les lleidatanes no estaven sent agressives en defensa. Hi va haver una lleugera reacció lleidatana, gràcies a l’encert exterior de Peña i Bahí, però el desavantatge abans d’ingressar a l’últim quart era ja de 12 punts (38-50). La sequera va tenir continuïtat en l’arrancada de l’últim parcial, amb 2 punts de Jespersen en els primers cinc minuts i el Girona inabastable (40-55). Canut va esgotar els temps morts, però el cansament era notable. No hi havia fluïdesa en atac ni agressivitat en defensa, amb les visitants anotant sense gairebé oposició. Les diferències van anar augmentant i el Girona va arribar a manar per 26 punts (44-70) després d’un triple de Grey. Malgrat que el partit estava dat, a les urgellenques no els quedava sinó seguir lluitar i maquillar lleugerament la notable superioritat del conjunt de Surís (50-71). Un derbi català en què el Cadí no va competir en igualtat de condicions.

Canut: “A partir del tercer quart han començat a pesar les cames” El tècnic Bernat Canut va assenyalar després del matx que “hem estat bé de mentalitat a la primera meitat, encara que una mica despistades en alguns aspectes que havíem parlat, no entrenat perquè no hem tingut temps. A la segona meitat, el Girona ha tingut més encert des de la línia exterior i a més nosaltres hem deixat de defensar amb intensitat situacions que podien haver-se evitat amb una falta. Hem deixat que ens fessin massa punts en aquest tercer quart. Aquí és quan l’equip ha fet un canvi de xip i hem començat a notar el cansament, amb el marcador tan complicat de remuntar”, va afegir.