SEGRE

CICLISME VUELTA A ESPANYA

Gaudu arrabassa a Marc Soler el triomf en l'etapa reina

Roglic manté el liderat en una jornada amb amenaça de boicot de l'Ineos

David Gaudu celebra el triomf d’etapa a La Farrapona.

David Gaudu celebra el triomf d’etapa a La Farrapona.EFE / KIKO HUESCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El francès David Gaudu (Groupama-FDJ) es va adjudicar ahir l’onzena etapa de la Vuelta, entre Villaviciosa i l’alt de La Farrapona sobre 170 quilòmetres, després d’una duríssima pujada en la qual va guanyar la partida a Marc Soler (Movistar), mentre que Primoz Roglic (Jumbo-Visma) va mantenir el mallot roig. En una agonitzant ascensió en zig-zag fins a Lagos de Somiedo i a falta de 5 quilòmetres, Soler va llançar un atac al qual només va respondre Gaudu. A 150 metres de meta, el francès va assestar el cop per al seu primer gran triomf com a professional. Per la seua banda, Roglic va retenir el liderat a l’entrar a 1:03 del guanyador en un grup en què també es trobaven Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), Daniel Martin (Israel Start-Up Nation) i Enric Mas (Movistar). Tot en una jornada que va començar amb amenaça de boicot. L’Ineos Grenadiers va liderar un motí a què es van afegir alguns equips com a protesta per la decisió dels comissaris de l’UCI de donar divendres tres segons a la meta de Suances entre els dos grups, que va fer que el jersei roig passés de Carapaz a Roglic.

Amb 3 minuts de renda al port de San Lorenzo, la fuga de la jornada es va consolidar mentre al darrere el Jumbo-Visma provava de reduir distàncies. La llarguíssima pujada a La Farrapona va examinar les cames dels escapats. Sense ningú que respongués als intents de Jumbo-Visma comandar en el grup del mallot roig, almenys fins a l’últim quilòmetre i mig, la victòria es va quedar en l’escapada, d’on va saltar Marc Soler, amb Gaudu a roda, a falta dels infernals últims 5 quilòmetres.

Els ciclistes afrontaran avui la dotzena etapa entre Pola de Laviana i l’alt de l’Angliru. Abans d’arribar al mític cim, hauran de superar dos ports de tercera (alt de Padrún i alt de San Emiliano) i dos de primera (alt de La

Mozqueta

i alt del Cordal).

tracking