ELS DETALLS

Ni contra deu

El Barça s'estavella contra la defensa i el porter de l'Alabès i encadena 4 jornades sense guanyar a la Lliga || Neto va regalar el gol vitorià, Griezmann va empatar després de l'expulsió local i el VAR no va entrar a revisar un clar penal a De Jong abans del descans

Ansu Fati va ser un malson per a la defensa vitoriana.

Ansu Fati va ser un malson per a la defensa vitoriana.EUROPA PRESS

El Barça no va passar de l’empat (1-1) davant del Deportivo Alabès i encadena la quarta jornada sense guanyar en Lliga, una mala ratxa que ja el deixa a vuit punts del Reial Madrid, tot i que amb un partit encara pendent. Els blaugranes van jugar una mala primera meitat, en la qual Neto va regalar el gol als locals i el VAR va eludir valorar un clar penal sobre De Jong. A la segona, Ronald Koeman va posar d’una tacada Pedri, Trincao i Pjanic i el setge va ser total, més encara amb la segona groga a Jota i l’empat just després de Griezmann, però el setge no va tenir premi per culpa, en part, del porter local Pacheco.

El Barça va començar sense el ritme de joc dels últims partits, d’aquí la revolució al vestidor al descans. Dembélé va encarar només un cop, ja al minut 40, tot i que a poc a poc va generar perill l’equip visitant. Ansu Fati, que ahir celebrava la seua majoria d’edat, va perdonar un mà a mà i Messi va tenir un parell de faltes perilloses, una de treta sota pals per Lejeune. L’argentí tornava a no tenir el dia de cara a gol i la seua frustració va anar en augment, si bé no ho va deixar d’intentar fins a l’últim sospir. Tampoc Griezmann, que ahir repetia titularitat, però el gal es va rescabalar al segon temps. Tanmateix, aleshores el Barça ja anava a remolc i fins i tot a contrarellotge. Els de Pablo Machín van treure petroli d’una cessió de Piqué a Neto que el porter brasiler no va saber resoldre davant d’un Rioja que va fer el seu primer gol a la categoria. Al llindar del descans, els blaugranes van reclamar un clar penal de Ximo Navarro sobre De Jong. El defensa vitorià va empènyer clarament l’holandès quan aquest estava ja a l’àrea per rematar una centrada de Sergi Roberto i que va acabar desequilibrant-lo.

Després del descans, Ronald Koeman va moure fitxa. Va passar De Jong a central, com ja va fer amb la Juventus, i va fer entrar tres dels seus reforços (Pedri, Pjanic i Trincao), i l’artilleria blaugrana va començar a funcionar. Entre tants jugadors en pocs metres de camp, el canari, que va firmar un gran partit a Torí, es va encarregar de donar llum. Ansu Fati, abans de ser substituït, va deixar un parell d’ocasions, amb desbordament i túnel que no va saber rematar Griezmann. Al final, la millor passada de gol visitant la va fer Pina sense voler i ho va aprofitar el gal per picar davant de Pacheco i retrobar-se amb el gol. El porter local, tanmateix, passaria el forrellat a partir d’allà, en la successió d’ocasions d’un Barça entregat. Messi gairebé culmina la remuntada en dos minuts, però la intuïció i gran parada de Pacheco ho van evitar. El 10 es va frustrar en aquest mar de cames, en un onatge en forma d’arribades contínues que va saber resistir l’Alabès amb un home menys. Piqué també es va afegir a la rematada sense èxit per a un Barça que tot i que juga i genera, no guanya, cosa que complica el creixement i la confiança en una temporada d’obligada reacció tant en Lliga com en Champions.

bilbao

L’Athletic va reflotar a San Mamés amb una remuntada al Sevilla, que va ser millor durant una hora.

pamplona

Un doblet de Joao Félix, el segon aquesta setmana, va ser clau en la victòria de l’Atlètic a El Sadar.

madrid

El Reial Madrid va frenar les turbulències abans de rebre aquest dimarts l’Inter de Milà a la Champions amb una victòria balsàmica (4-1) contra l’Osca, en un partit resolt per la inspiració de Hazard, que en el seu retorn a la titularitat va obrir el compte, i pel talent de Benzema, autor d’un doblet. Dos partits després, l’equip de Zidane va tornar a guanyar a casa. No va ser una empresa senzilla, ja que va haver de patir l’atreviment del rival. L’equip de Míchel, que té de tot menys complexos, va treure pit al principi però va acabar pagant els plats trencats de Cadis i Xakhtar, fins i tot els de Mönchengladbach. Les cares dels jugadors i del tècnic de l’Osca al descans eren d’incredulitat. Perdien 2-0 després de tornar a portar a col·lació un Madrid anàrquic que viu de la qualitat individual. Fins al moment que Hazard va aparèixer a 5 minuts del descans, l’Osca havia inquietat des de la fermesa tàctica, arribant a marcar amb una pilota picada a Courtois però que el col·legiat va anul·lar per fora de joc. La segona meitat amb prou feines va tenir història, més enllà del morbo del retrobament de Benzema i Vinícius després de la seua lletja crítica. En la primera de Vini, va córrer amb ràbia i va regalar el gol sense ressentiment al gal.