SEGRE

DEPORTES

Puntàs de l'AEM contra un Athletic B, vigent campió de Lliga, que acaba demanant l'hora

La capitana Pixu dóna l'empat a l'AEM contra un Athletic B, vigent campió de Lliga, que acaba demanant l'hora || L'equip de Lamesa suma quatre punts en dos partits de Lliga, tots dos a domicili

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre punts de sis en l’arrancada de Lliga i amb dos partits a domicili. Sobreposant-se a un marcador advers. I en un dels camps més difícils del campionat. Però malgrat això, les cares de les futbolistes i de Roger Lamesa després del partit no eren precisament de felicitat. L’AEM es va quedar amb ganes de més. Va tenir el vigent campió de Lliga demanant l’hora a casa i va fregar la gesta al lloc on fa tan sols uns quants mesos es va emportar un 3-0 en contra.

Precisament, el fet que la satisfacció no fos total és la prova més evident que l’AEM continuï tenint un vestidor fort, unit, i que vagi fent petits passos en un camí de final incert, però que apunti a feliç. Ahir hi va haver molt pocs errors sobre la gespa de Lezama. Roger Lamesa havia preparat el partit a consciència i davant de l’amplitud del terreny de joc va optar per intercanviar les posicions d’algunes jugadores. Miró va jugar de central, Hisui de pivot i Alèxia en banda. I les tres van quallar un partit d’excel·lent.L’invent va funcionar. L’arc de San Mamés no va pesar a les lleidatanes en cap moment. El filial blanc-i-vermell, acostumat a sortir amb la bimba controlada, es va veure obligat a avançar abusant del cop de pilota davant d’un AEM ordenadíssim en defensa i situant la línia de pressió molt a dalt des del començament del matx.

I amb això resolt, es va imposar la qualitat individual. Fonamentalment, la de la portera nord-americana Audrey Baldwin, que es va consagrar amb una doble gran parada que va mantenir l’empat sense gols al descans.

A mitjans del primer temps, va parar un penal a Mañoso comès per Nàdia en un forcejament amb la davantera biscaïna. Però no en va tenir prou i, poc després, va treure un mà a mà de nou a Mañoso quan ja es cantava el gol. El punt es va guanyar allà.

Després del descans, l’Athletic B va aconseguir incomodar les blaves però, malgrat això, es va avançar en una jugada aïllada. En un córner des de l’esquerra servit en curt i, des del lateral de l’àrea, Arana va enviar la pilota a l’escaire del pal llarg, sorprenent tothom. Però ja és habitual veure encoratjar-se l’AEM davant de les adversitats. L’entrada –i debut– d’Aran i la variació tàctica passant a jugar amb quatre defenses van donar aire a les lleidatanes.

I Pixu va desplegar les veles i de les seues botes va nàixer el perill per restablir l’empat i per buscar, fins a l’últim moment, el gol del triomf. I fins i tot va protagonitzar dos possibles penals la capitana.

Les recuperacions de pilotes en atac van ser una constant que les blanc-i-vermelles no van poder evitar, malgrat haver jugat un gran partit i tenint opcions clares d’emportar-se els tres punts durant els noranta minuts.

Pero els finals de partit sempre són blaus. La pilota la va centrar Alèxia, la va pentinar Hisui i Pixu va reblar la feina. Ho va celebrar besant el braçalet en una nova prova del que és per a l’AEM l’eterna capitana.

La pròxima jornada, l’equip lleidatà rebrà la visita del Barça B, que ahir va golejar el Seagull per 7-2. El partit suposarà el debut, per fi, de les blaves al seu camp del Recasens, després que la setmana passada s’ajornés el seu matx davant del Saragossa al registrar-se casos positius a l’equip aragonès. El duel començarà a les 12.00 i serà a porta tancada.

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.JORDI ECHEVARRÍA

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.

Les jugadores de l’AEM celebren el gol de la capitana Pixu, que suposava l’empat definitiu.JORDI ECHEVARRÍA

tracking