SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Eleccions a finals de gener

Carles Tusquets anuncia que les convocaran durant el Nadal i que la votació tindrà lloc 40 dies després || Assegura que necessiten reduir tres-cents milions per equilibrar el pressupost

Carles Tusquets va oferir ahir una roda de premsa després de la reunió de la comissió gestora.

Carles Tusquets va oferir ahir una roda de premsa després de la reunió de la comissió gestora.FC BARCELONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Barça, va anunciar ahir que es convocaran eleccions a la presidència del Barça a finals de desembre, “al voltant de les festes de Nadal”, va dir. Això significa que les votacions es realitzaran en els següents 40 dies a aquesta convocatòria, és a dir, a finals de gener, però va avisar que “necessitarem que es pugui votar amb totes les garanties sanitàries, perquè han de ser representatives i amb aval de confiança per al pròxim president”, va indicar. No descarta que la votació tingui lloc en diversos punts repartits per Catalunya i que es pugui votar per correu ordinari, com succeeix en unes eleccions catalanes o espanyoles. Això sí, va descartar el vot electrònic “perquè no ho contemplen els estatuts”.

També va analitzar el profund impacte que la Covid-19 està tenint en l’entitat, que viu una situació “molt complexa”, va reconèixer. “Necessitem continuar reduint les nostres despeses a curt termini i continuem treballant en la taula de negociació salarial amb els jugadors i el personal no esportiu del club per tancar l’acord abans del 5 de novembre. Espero que tot el personal estigui a l’altura de les circumstàncies”, va afirmar. “La diversificació d’ingressos del nostre club fa que patim més. Nosaltres patim de l’absència del turisme. L’últim any de normalitat, el nostre estadi va facturar 220 milions. Imaginin el que significa no poder obrir-lo en tota la temporada. Necessitem continuar reduint despeses i la mesura més immediata és la taula de negociació salarial.” En aquest sentit, va revelar que li ha arribat la predisposició dels jugadors “per arribar a un acord”. “Nosaltres no volem prendre els diners a ningú.”

L’equip holandès només comptarà amb 17 futbolistes per al partit de Champions a Dinamarca

Les línies d’actuació per millorar la situació econòmica seran dos per part de la gestora: “Disminuir les despeses i buscar ingressos que avui no existeixen.” “Per equilibrar el pressupost es necessiten fer esforços al voltant de 300 milions”, va indicar Tusquets, que “veu possible implementar un pla de contenció tant per als ingressos com per a les despeses”, però va puntualitzar que “totes les decisions que es prenguin en aquesta àrea seran reversibles per part de la nova directiva i així ho estipularan les clàusules”. Respecte a si podran fer-se fitxatges al mercat d’hivern, va admetre que tan sols seran possibles si “abans es venen jugadors o si els que vénen ho fan amb la baixa a la mà”.

Carles Tusquets va oferir ahir una roda de premsa després de la reunió de la comissió gestora.

Carles Tusquets va oferir ahir una roda de premsa després de la reunió de la comissió gestora.FC BARCELONA

tracking