SEGRE

CICLISME BTT

Ramona Gabriel obre la Titan Desert amb un podi

Segona en la primera etapa, Laia Martínez és desena i Escobar acaba el 28

La lleidatana Ramona Gabriel, durant la primera etapa de la Titan Desert Almeria.

La lleidatana Ramona Gabriel, durant la primera etapa de la Titan Desert Almeria.TITAN DESERT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ramona Gabriel (Garmin-Lapierre) va ser segona en la primera etapa de la Titan Desert Almeria, disputada en un circuit de 100 quilòmetres al voltant de la urbanització d’El Toyo i en la qual es va imposar la barcelonina Clàudia Galicia amb un marge de 4:57 sobre la ciclista de Ponts. “M’he trobat bé, encara que en la primera part de l’etapa m’he quedat tallada en un banc de sorra i he hagut de perseguir les de davant durant tota la jornada. Al final he pogut acabar segona i crec que és una Titan que pot ser més dura que la del Marroc”, va manifestar ahir la lleidatana, guanyadora de dos edicions de la prova. “L’etapa ha estat molt bonica encara que exigent, amb dos ports al principi curts però durs, una zona central ràpida i uns últims 20 quilòmetres durs, amb molta sorra. Aquest terreny m’agrada perquè és de donar pedals i n’he gaudit. El recorregut m’ha agradat molt, amb el penya-segat i el mar al costat”, va dir Galicia, guanyadora de l’etapa. El podi el va completar Silvia Roura, a 48 segons de Gabriel, mentre que la també lleidatana Laia Martínez (Ekke Titan) va ser desena en categoria femenina, encara que a més de 90 minuts de Clàudia Galicia.

En categoria masculina, el guanyador va ser Jesús del Nero, que es va imposar a l’esprint a Julen Zubero. Sergio Mantecón va completar el podi, amb l’olímpic lleidatà Sergi Escobar (KH7-Logifrío) al lloc vint-i-vuitè. “Això és espectacular, el protocol de seguretat sanitària, l’organització, tot és al nivell de les millors carreres del món. És una alegria poder competir després de tant temps i a més haver aconseguit la meua primera victòria”, va dir Del Nero després de la jornada. El també lleidatà Toni Moreno, company d’equip de Gabriel en el Garmin-Lapierre, va ser el 40, mentre que Miquel Llaudet va acabar just darrere, al lloc 41. Per la seua part, Josep Térmens (Bultzaki TBellès) va entrar al lloc 70 de la categoria.

Avui es corre la segona etapa, entre El Toyo i Tabernas, de 65 quilòmetres i 1.768 metres de desnivell acumulat, la primera jornada de muntanya de la Titan Desert Almeria, que assolirà les localitats de Níjar i Turrillas, abans de descendir fins al Mini Hollywood de Tabernas.

tracking