SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

L'esport català demana a la justícia la suspensió cautelar de la paralització de l'activitat i el tancament d'instal·lacions decretat per la Generalitat

L'esport català demana a la justícia la suspensió cautelar de la paralització de l'activitat i el tancament d'instal·lacions decretat per la Generalitat || La UFEC veu la mesura “desproporcionada”

Imatge de pistes de tenis buides al Club Tennis Urgell.

Imatge de pistes de tenis buides al Club Tennis Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector esportiu català va presentar ahir un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la suspensió cautelar de les mesures dictades la setmana passada per la Generalitat, que suspenia l’activitat esportiva i tancava les instal·lacions per quinze dies fins al 13 de novembre.

Les entitats que van representar al sector en la roda de premsa posterior a la presentació del recurs van ser la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gestiona (gestors d’instal·lacions públiques de Catalunya), el COPLEFC (Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i de l’Esport de Catalunya), el clúster català de la indústria esport INDESCAT, la Federació Catalana de Natació, l’Agrupació Empresarial de Clubs de Natació de Catalunya i la Federació Catalana de Futbol.

Argumenten que les restriccions provoquen la pràctica descontrolada i fereixen de mort el sector

El recurs, que va ser presentat per l’advocat lleidatà i exadministrador concursal de l’extinta UE Lleida, Miquel Àngel Alonso –en representació de la UFEC i de les patronals i associacions d’operadors d’instal·lacions esportives i gimnasos–, arriba després que el juliol passat el mateix Alonso posés un recurs contenciós administratiu contra la resolució de tancament que va acordar la Generalitat. En aquella ocasió es va obtenir la suspensió cautelar i la reobertura de l’activitat.

“Som optimistes perquè al juliol ja ens van donar la raó, i ara encara tenim més arguments”, va explicar Gerard Esteva, president de la UFEC. “Ens mou a fer el recurs la desproporcionalitat, ja que les decisions que han pres tenen efectes contraris als que es persegueix”, va afegir.

Durant la presentació, tot el sector es va mostrar molt preocupat per la pràctica esportiva descontrolada que s’ha produït el cap de setmana passat a l’espai públic, sense mesures de seguretat ni traçabilitat, i per les greus repercussions que l’aturada tindrà en la supervivència d’empreses i entitats.

Josep Viladot, president de Gestiona, va recordar que s’estaven fent bé les coses: “Tots els que van a un centre esportiu queden registrats i això garanteix una ràpida traçabilitat del virus, si és el cas.” Oriol Serra, gerent d’INDESCAT, va exposar la preocupació de forma gràfica: “Ens trobem a l’UCI, ferits de mort.”

També hi van intervenir el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, que va manifestar que “els clubs sense ingressos tanquen o es queden sense excedents per invertir en esport”, i el secretari general de la Federació Catalana de Futbol, Oriol Camacho, que assenyala: “No entenem com la Generalitat no escolta el teixit esportiu del país, ni tan sols els seus propis departaments que han avalat les nostres mesures de protecció. De vegades conclous que es prenen decisions per ignorància perquè a gairebé tot Espanya es manté l’activitat esportiva. Només han tancat a Melilla, Cantàbria i Euskadi. En el futbol estem oberts a qualsevol solució, encara que sigui jugar a porta tancada i sense la utilització dels vestidors.”

Els recintes esportius són segurs, segons les dades de Sanitat

El sector esportiu assegura, malgrat l’augment de casos detectats, que ara té més arguments per defensar la seua postura dels que tenia al juliol. En la demanda, de 30 pàgines, recorden que, segons les dades publicades pel ministeri de Sanitat a finals d’octubre, la xifra de brots registrats en instal·lacions esportives a penes era del 0,28%. “Llavors teníem la percepció que érem segurs, ara tenim la seguretat”, va afirmar el president de la UFEC.

En aquest sentit, la paràlisi de l’esport català per la crisi sanitària ha causat el malestar d’un sector que havia començat a aixecar el cap i ara torna a patir un nou revés.

tracking