SEGRE

MOTOCICLISME MUNDIAL MOTOGP

Àlex Márquez critica que la sanció a Yamaha no afecti els pilots

Jack Miller, el més ràpid ahir a Xest

Àlex Márquez, somrient ahir al circuit de Xest.

Àlex Márquez, somrient ahir al circuit de Xest.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Àlex Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que va acabar setzè la primera jornada del Gran Premi d’Europa de MotoGP, va criticar la sanció imposada als seus rivals de Yamaha per irregularitats als seus motors, que va titllar d’“una broma perquè és una sanció ridícula”, ja que no afecta els pilots. “La penalització de treure els punts en constructors és una broma perquè és una sanció ridícula, d’aquí a dos anys ningú es recordarà de qui ha guanyat el títol de constructors i per això a Yamaha no li importa aquesta sanció, ja que l’important és el títol de pilots, i també caldria veure si canviant això s’han pogut beneficiar durant tot l’any i no només en aquesta cursa en particular”, va destacar l’Àlex.

D’altra banda, l’australià Jack Miller (Ducati), i els italians Enea Bastianini (Kalex) i Celestino Vietti (KTM) van ser ahir els dominadors dels entrenaments lliures de MotoGP, Moto2 i Moto3 del Gran Premi d’Europa, en una jornada amb condicions mixtes sobre l’asfalt del Circuit Ricardo Tormo valencià.

El Mundial del 2021 començarà a Qatar el 28 de març i la carrera de Montmeló, el 6 de juny

El líder del Mundial, Joan Mir (Suzuki), va ser desè en la combinada. Maverick Viñales (Yamaha) va trencar el seu sisè motor, per la qual cosa avui sortirà des del pit lane. La bona notícia per a la fàbrica japonesa va ser que Valentino Rossi podrà córrer després de donar negatiu en el test.

D’altra banda, ahir es va donar a conèixer el calendari del Mundial per a l’any 2021, que constarà de 23 carreres i que s’iniciarà a Qatar el 28 de març. La competició de Jerez es disputarà el 2 de maig, la de Montmeló el 6 de juny i la de Motorland, a Alcanyís, el 12 de setembre. El Mundial acabarà el 31 d’octubre al circuit malai de Sepang.

tracking