SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Premi per a Pol Espargaró

El futur company de Marc Márquez a Honda firma la segona 'pole' de la temporada i sortirà primer a Xest || Àlex Márquez, a la cinquena fila

Àlex Márquez, durant la sessió d’ahir a Xest.

Àlex Márquez, durant la sessió d’ahir a Xest.REPSOL MEDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pol Espargaró (KTM) va aconseguir ahir la pole per a la carrera de MotoGP del Gran Premi d’Europa, al dominar a la molla pista del Circuit Ricardo Tormo de Xest al davant d’Àlex Rins (Suzuki) i del japonès Takaaki Nakagami (Honda), segon i tercer respectivament.

Amb això, el petit dels Espargaró, que serà company de Marc Márquez a Honda la temporada vinent, conquereix la segona pole de l’any després de l’aconseguida al Gran Premi d’Estíria, quan es va convertir en el primer poleman de la història de KTM en la categoria reina. Tot després de mostrar la seua habilitat en condicions de mullat al traçat valencià. La jornada no va ser bona per a l’equip Repsol Honda, els pilots del qual sortiran avui des de la cinquena línia. Àlex Márquez no va poder aconseguir l’accés a la Q2 i sortirà avui des del lloc 14, un menys que el seu company Stefan Bradl, que sortirà des de la 13.

Pol Espargaró va dir després de la sessió: “Que plogui una altra vegada [en carrera]. Estic molt sorprès, pensava que tots arriscarien al final. He arriscat moltíssim, estic molt content.” Espargaró compartirà primera fila amb Rins i Nakagami, que no va acusar la caiguda que va tenir durant la sessió.

Rins, primer i segon en les dos carreres d’Alcanyís, es va posar al capdavant de la taula de temps al començament de la Q2, encara que tant el japonès Takaaki Nakagami (Honda) com l’italià Franco Morbidelli (Yamaha) el van desplaçar d’aquesta posició. El barceloní no es va rendir i a menys de dos minuts va tornar a assaltar la pole. Tanmateix, a només uns segons per al final, el Pol li va prendre el primer lloc i ja ningú va tenir temps per superar-lo.

Mentrestant, el líder del Mundial, Joan Mir (Suzuki), sortirà cinquè i tindrà avantatge sobre els seus principals rivals pel campionat, el francès Fabio Quartararo (Yamaha), a 14 punts del balear a la general i que començarà onzè, i Maverick Viñales (Yamaha), que iniciarà la carrera des del pit lane.

Xavier Vierge (Kalex), va aconseguir la primera pole de la temporada en Moto2 i el britànic John McPhee (Honda), la seua cinquena pole del curs en Moto3.

tracking