SEGRE

ATLETISME COMPETICIÓ

Sis atletes entrenats per David Rubio, del Lleida UA, han guanyat enguany 21 medalles autonòmiques i estatals, 14 de les quals d'or

Sis atletes entrenats per David Rubio, del Lleida UA, han guanyat enguany 21 medalles autonòmiques i estatals, 14 de les quals d'or || Totes repartides entre les categories sub-20, sub-18 i sub-16

Elena Sanz, Pablo Oliver, Alexia Barroso i l’entrenador David Rubio.

Elena Sanz, Pablo Oliver, Alexia Barroso i l’entrenador David Rubio.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En un any marcat per la pandèmia, amb competicions suspeses, instal·lacions tancades i tota classe de traves per entrenar-se, l’equip de llançaments que entrena el tècnic David Rubio, del Lleida UA, ha tancat el 2020 amb un total de 21 medalles aconseguides en diferents campionats tant autonòmics com estatals. Catorze d’aquestes medalles han estat d’or i totes s’han aconseguit en categories sub-20, sub-18 i sub-16, cosa que, a més de confirmar la bona salut d’aquestes disciplines, permet augurar un futur prometedor i la presència d’atletes lleidatans en l’elit els anys a venir.

“Ha estat la temporada més difícil que he viscut mai”, explica Rubio. “Hem tingut dificultats terribles per entrenar-nos, sense gimnasos, sense pistes, sense material i sense temps per preparar les competicions. Per això m’ha sorprès la capacitat d’adaptació que han tingut, han millorat tots i han fet un salt de qualitat. No sé les condicions en les quals han treballat altres atletes, però les nostres a Lleida han estat molt dolentes”, afegeix.

Pablo Oliver s’ha proclamat campió d’Espanya sub-18 en martell i Javi Díaz, en sub-16

L’atletisme té dos temporades. Hivern, que no va poder completar tot el calendari perquè al març va arribar la pandèmia; i estiu, que per aquesta causa es va concentrar al setembre i a l’octubre. Pablo Oliver (Lleida UA, sub-18), ha guanyat 4 medalles. A l’hivern va ser subcampió de Catalunya en martell i bronze a l’Estatal i, a l’estiu, campió de Catalunya i d’Espanya. Alexia Barroso (Lleida UA i sub-18), n’ha sumat tres. Va ser campiona de Catalunya en pes a l’hivern i campiona de Catalunya i bronze estatal a l’estiu. Daniel Cogul (Lleida UA i sub-20) n’ha guanyat cinc. A l’hivern va ser campió català en pes i disc i bronze en disc i, a l’estiu, campió de Catalunya en pes i en disc.

Aquests tres atletes estan amb Rubio des que el setembre del 2017 el Lleida UA el va contractar per potenciar els llançaments al club. Actualment treballa amb una dotzena d’atletes. L’any passat ja van aconseguir mitja dotzena de títols a nivell català i en aquest ja han aconseguit participar en Campionats d’Espanya.

Els altres tres atletes que han aconseguit medalles amb Rubio són aragonesos que treballen amb el lleidatà des de mitjans del 2019. Els germans Juan i Javi Díaz, de Graus i que competeixen amb el FC Barcelona, han afegit 5 medalles. Juan va ser campió d’Aragó sub-20 i absolut en martell a l’hivern i campió d’Aragó sub-20 a l’estiu. I Javi, que és sub-16, va ser campió d’Aragó en martell a l’hivern i Campió d’Espanya a l’estiu.

Finalment, Elena Sanz és d’Alcanyís i nou fitxatge del Lleida UA. Ha sumat quatre medalles més. Subcampiona d’Aragó en martell a l’hivern i Campiona d’Aragó en martell, plata en pes i subcampiona estatal en martell. Tots ells vénen a entrenar-se un o dos dies a Lleida. La resta, ho fan per vídeo.

Entrenaments a distància gràcies als vídeos

Les diferents restriccions de mobilitat i confinament que hi ha hagut aquest any han fet de les tecnologies un aliat de l’entrenador. En ocasions, els atletes han realitzat llançaments en polígons o en camps des dels municipis on resideixen, els han gravat en vídeos que envien a Rubio i aquest, després de veure’ls, els ha fet les correccions tècniques necessàries des de la distància.

Elena Sanz, Pablo Oliver, Alexia Barroso i l’entrenador David Rubio.

Elena Sanz, Pablo Oliver, Alexia Barroso i l’entrenador David Rubio.

tracking