SEGRE

BÀSQUET BASE

La lleidatana Anna Prim fa el salt al bàsquet universitarinord-americà

La lleidatana, de 17 anys, porta tres temporades al Segle XXI de Lliga Femenina 2

Anna Prim durant els entrenaments de la selecció espanyola sub-17 a l’Alqueria.

Anna Prim durant els entrenaments de la selecció espanyola sub-17 a l’Alqueria.FEB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Anna Prim, jugadora del Segle XXI de la Lliga Femenina 2, ha decidit fer el salt al bàsquet universitari nord-americà i ha fitxat per Colorado State de l’NCAA, a la qual s’incorporarà la pròxima temporada 2021-22. Per a la base de 17 anys, que ha estat al club des de categoria cadet, “és un pas que crec que he de fer per créixer com a esportista i també com a persona. El bàsquet universitari als Estats Units té qualitat i és una cosa que vull experimentar per continuar progressant”. L’elecció de Colorado State no ha estat fàcil per a la jugadora lleidatana, ja que “hi havia diverses universitats interessades. Però he parlat amb els entrenadors i m’han transmès la confiança que necessito. A més, competiré a la màxima divisió, l’NCAA I, és una universitat molt gran i amb un bon pla d’estudis”.

Prim encara no ha decidit què estudiar i, tot i que es decanta per International Business, “encara em queden uns mesos per decidir-me”, assenyala.

L’experiència a la Lliga Femenina 2, en la qual va debutar amb només quinze anys, li donarà avantatge a l’hora d’adaptar-se a un bàsquet molt més físic. “La Lliga Femenina és molt competitiva i complicada. Juguem contra rivals grans i amb un físic superior, alguna nord-americana amb molta qualitat. Pot ser que tingui més experiència que alguna de les meues futures companyes, però crec que hauré d’adaptar-me com totes”, assenyala la base del Segle XXI, que aquesta temporada compta amb jugadores dels anys 2003 i 2004.

“És una temporada complicada per a tots els clubs. No saps si jugaràs el cap de setmana, passes els test i pot ser que el partit se suspengui per un positiu a l’altre equip. Però cal tenir paciència i seguir treballant dur, entrenant i donant el màxim als partits.” Fins ara, el Segle XXI només ha pogut disputar dos duels de Lliga, en els quals la base lleidatana ha fet una mitjana de 8,5 punts i 4 assistències. Prim és també habitual a les concentracions de la selecció catalana i l’estiu passat va participar en els entrenaments de la selecció espanyola sub-17 a l’Alqueria. En l’etapa com a sub-16 va aconseguir la medalla de bronze a l’Europeu al costat de Bernat Canut, tècnic del Sedis.

tracking