La selecció espanyola mostra dos cares i empata a Amsterdam

Canales marca en el debut d'Unai i Llorente

Unai Simón refusa una pilota aèria durant el partit.

Unai Simón refusa una pilota aèria durant el partit.EFE / EPA / KOEN VAN WEEL

La selecció espanyola va empatar amb els Països Baixos (1-1) en un amistós en el qual va deixar llums i ombres, sobretot en una segona meitat en la qual va estar lluny del gol i de la seua millor versió, que va oferir a la primera part amb un Morata reconciliador. Canales va marcar el 0-1 als 18 minuts. El centrecampista del Betis va aprofitar una pilota filtrada de Morata, va controlar amb l’esquerra i va rematar davant del porter neerlandès sense dubtar-ho. El gol va fer justícia al notable inici dels espanyols, brillants en la circulació.

Tot va canviar a la segona meitat amb el matiner gol de Van de Beek, que va sorprendre amb la seua volea el debutant Unai Simón. L’empat va descol·locar una Espanya que va perdre consistència i solidesa amb el carrusel de canvis a partir de l’hora de partit. Adama va ser menys efervescent que les últimes vegades i Dani Olmo amb prou feines va tenir ocasions, ni tan sols un altre dels que estava d’estrena, Marcos Llorente. Però el gol no va arribar, ni per a uns, ni per als altres, i tots dos van donar per bo un empat que serveix per continuar preparant el camí de la part final de la Lliga de Nacions. Espanya visita Suïssa demà i rep Alemanya dimarts en dos partits vitals per al seu futur més proper.

La selecció de Bèlgica, que dirigeix el lleidatà Robert Martínez, va superar per 2-1 Suïssa. Portugal va golejar (7-0) Andorra amb Trincao de titular i França va perdre (0-2) contra Finlàndia, amb Lenglet a l’onze i Griezmann com a suplent.