SEGRE

DEPORTES

El Lleida Llista guanya a la pista del Reus i per primer cop a la seua història lidera l'OK Lliga

El Llista assalta la pista del Reus i per primera vegada en la seua història a hores d'ara comanda l'OK Lliga, davant del Barça || Els de Folguera s'avancen en quatre ocasions

Els jugadors del Llista van celebrar amb entusiasme al vestidor la gran victòria.

Els jugadors del Llista van celebrar amb entusiasme al vestidor la gran victòria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Llista Blava va engrandir una mica més la seua història al situar-se ahir per primera vegada líder de l’OK Lliga, després de guanyar en un superb partit el Reus Deportiu a domicili (3-5). Va ser un partit espectacular en el qual els d’Albert Folguera van arribar a avançar-se fins a en quatre ocasions. Van exhibir encert i una gran dosi de fortalesa mental per encaixar els tres empats del Reus i acabar emportant-se els tres punts que els situen al capdavant de la classificació per primera vegada en els seus 70 anys d’història (disputades ja set jornades), superant en un punt el totpoderós Barça.

El partit ja va ser trepidant des de l’inici. Només s’havien jugat 30 segons i al marcador ja havien pujat dos gols. El primer tot just començar en una ràpida jugada llistada que va acabar amb un xut des de mitjana distància d’Oriol Vives que va sorprendre Ballart. Els d’Albert Folguera obrien el marcador als 22 segons, tot un rècord, confirmant el seu estat de gràcia i efectivitat. Però poc va durar als lleidatans l’alegria, tot just sis segons, el temps just que els del Baix Camp van tardar a treure de centre i marcar per mediació d’Álex Rodríguez.

Després de xocar contra la tanca, va ser traslladat a l’hospital per suturar-li una ferida que va patir al cap

El duel entre dos aspirants al liderat complia el guió esperat. El Llista, ben armat al darrere, es va llançar a l’atac. Després que Martí Serra es lluís en dos atacs locals consecutius, Vives va tenir el segon a les mans, però no va aconseguir batre en un mà a mà amb el porter reusenc. La rèplica la va tornar a posar Rodríguez, que es va trobar amb el pal als deu minuts. No hi havia treva en cap de les dos porteries. Jepi Selva disparava desviat en un contraatac en el preludi de l’1-2, anotat una altra vegada per un infal·lible Oriol Vives. El barceloní, en una altra contra, va superar Ballart des de la mitjana distància (1-2, m.14). Jordi Garcia va parar el matx, que resultava preciós per a l’espectador televisiu, ja que les grades seguien buides.

Hauria pogut marcar el Llista el tercer en dos ocasions de Selva i Joseph. Especialment clara va ser la del jugador cedit pel Barça, que després de rebre una assistència d’Andreu Tomàs es va quedar sol davant de Ballart, que no va aconseguir batre per sota. El que no va fallar, com gairebé mai, va ser Raúl Marín. Després de dos avisos de Julià, el segon repel·lit pel pal, el golejador reusenc va aprofitar una de les poques badades defensives lleidatanes per restablir de nou la igualada (2-2, m.24). El Llista va encaixar bé el cop i Cañellas, després d’una altra gran passada del capità pallarès, a punt va estar de batre el porter local.

El de Vila-seca va tornar a tenir el tercer al retorn dels vestidors, però no va aprofitar un rebuig de Ballart a tret de Tomàs. Julià, dels més actius en el bàndol local, també es va trobar amb Serra en la seua recerca del gol, que sí que va trobar, a la tercera, Cañellas (2-3, m.29), per posar per tercer cop en avantatge el Llista.

Hauria pogut empatar Rodríguez segons després, però va enviar la bola al pal, encara que el reusenc va forçar el penal que significaria l’empat a 4, després de transformar-lo Marín. Aquest gol sí que va deixar una mica tocats els llistats, que llavors estaven controlant bé el partit. Va ser el pitjor moment per als de Folguera, del qual van sortir airosos gràcies a la defensa. Providencial va estar Joseph per robar la bola a Marín quan ja encarava Serra, que també es va lluir aturant una falta directa a Marc Julià.

Va ser el punt d’inflexió per als llistats. A partir d’allà van recuperar la seua millor versió i van tornar a avançar-se gràcies a un penal que va cometre Ballart al llançar l’estic. La pena màxima la va llançar Vives per situar el 3-4 a set minuts per al final. La reacció del Reus no es va fer esperar i Rodríguez va tenir l’empat en una jugada que va enviar Jepi Selva a l’hospital amb una bretxa al cap que va requerir punts de sutura.

El Llista no es va deixar intimidar i va tenir dos clares ocasions, una d’Andreu, el xut del qual va repel·lir el pal, i una altra de Di Benedetto, que va topar amb Ballart, abans que Vives, l’home del partit, sentenciés de falta directa, segellant la sisena victòria que els encimbella al liderat de l’OK Lliga.

“Sabem que això no és el que serà, però l’alegria no ens la treuen”

Albert Folguera era ahir un home feliç per la victòria i pel joc del seu equip davant d’un dels grans, que els va donar un liderat que sap que serà anecdòtic. “Veus la classificació i... hòstia, som líders, però hem de ser realistes i sabem que això no és el que serà, però l’alegria no ens la pren ningú! Hem d’estar contents perquè no és fàcil el que estem fent, té molt de mèrit. No et poses líder sense més ni més, alguna cosa devem haver fet bé, dic jo”, assenyalava el tècnic, que va lloar el gran treball coral. “Hem d’estar contents perquè hem fet un gran treball, tant defensiu com ofensiu, i sobretot anant sempre davant. No és fàcil guanyar a la pista del Reus. Hi ha algun moment que hem passat per dificultats, però és normal, estem parlant del Reus”, va dir. Folguera també va destacar les quatre victòries foranes. “No recordo, ni en la meua època de jugador, haver encadenat d’inici quatre victòries com a visitant, i això no és fàcil. Hem sabut jugar, sabent el que teníem davant”, va afegir el tècnic llistat.

Els jugadors del Llista van celebrar amb entusiasme al vestidor la gran victòria.

Els jugadors del Llista van celebrar amb entusiasme al vestidor la gran victòria.

tracking