SEGRE

ATLETISME OBITUARI

Mor Jordi Llopart, plata olímpica a Moscou'80

Jordi Llopart.

Jordi Llopart.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Llopart, el primer medallista de la història de l’atletisme estatal en uns Jocs Olímpics amb una plata a Moscou’80 en marxa, va morir ahir als 68 anys. El cor del marxador, que estava des de dimarts en un coma irreversible després de patir una parada cardiorespiratòria, va deixar de bategar a les 16.45 hores a l’hospital Can Ruti, on es va procedir a l’extracció dels òrgans vitals del seu cos, tal com constava al seu testament.

Malgrat que la seua mort va ser anunciada per error dimarts per la Federació Espanyola, no va ser fins ahir que el marxador va morir. Diumenge va patir una aturada cardiorespiratòria i encara que es va fer tot el possible per aconseguir la recuperació, va entrar en un coma irreversible.

Amb la mort de Llopart es consuma la maledicció del podi de 50 km marxa a Moscou’80, i és que l’alemany oriental Hartwig Gauder, que va ser medalla d’or, i el soviètic Evgueni Ivtxenko, que es va penjar el bronze, també van morir sense assolir els 70 anys.

A banda de ser vuit vegades campió d’Espanya, Llopart es va proclamar campió d’Europa de la distància a Praga el 1978 i va prendre part en dos Jocs més, Los Angeles 1984 i Seül 1988.

tracking