SEGRE

FUTBOL AMATEUR I DE BASE

Els clubs veuen precipitat jugar el 5 de desembre

Com vol la Catalana, per poc temps per entrenar-se i per jugar sense públic

Paco, al local on treballa amb la samarreta del Balàfia.

Paco, al local on treballa amb la samarreta del Balàfia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci de la Federació Catalana de Futbol de reprendre les competicions el cap de setmana del 5-6 de desembre, sempre que ho permeti la normativa i que les restriccions aplicades pel Govern a la pràctica esportiva federada no vagin més enllà del 23 de novembre, ha despertat controvèrsia entre els clubs lleidatans. Encara que hi ha opinions diverses, en el que coincideixen la majoria és que la tornada és precipitada, al contrari del que ha decidit el bàsquet que, en el seu cas, acostuma a jugar en recintes tancats. Els primers que van alçar la veu van ser els clubs del grup 2 de Primera Catalana, entre els quals hi ha sis lleidatans. Insisteixen, i així ho van proposar a la federació, a ajornar la competició fins al mes de gener. A més, es remeten a un article científic encarregat per la Federació Espanyola en el seu dia per a la tornada a la competició després d’un confinament o aturada prolongada que diu, entre altres coses, que hi ha d’haver un mínim de període de quatre a sis setmanes entre el primer dia d’entrenament i el primer partit oficial.

A Tercera Catalana, l’entrenador del Vilanova de l’Aguda, Jacint Bernaus, opina que “la salut és abans que el futbol. Quan tornem arribarà de seguida l’aturada de Nadal i ningú ens garanteix una seguretat a l’hora de competir. Tenim les nostres feines, no vivim del futbol”. El president del Tremp, Josep Maria Farré, veu molts inconvenients. “Sense públic, quins ingressos tindrem? I si es volen recuperar duels entre setmana, algú pensa que podem anar a jugar a 90 km, per exemple a Aitona, un dimecres a les 9 de la nit? Si aquest any no es pot competir en condicions, no es competeix. Pensem així el 90% de clubs.”

Edgar Tornero, tècnic de l’Alpicat de Segona Catalana, vol “entrenar i competir. És cert que venim de quatre setmanes en què no hem pogut treballar de forma normal, i per tant, tot el temps que puguem tenir abans del primer matx serà benvingut per disminuir al màxim el risc de lesions”. Enric Barri, coordinador de l’Atlètic Segre, veu “una bona notícia per als joves tornar a entrenar-se, però tornar a competir d’aquí a dos setmanes és molt precipitat. Potser una altra opció seria no tornar a competir fins al gener”.

“Estic als dos sectors més afectats, hostaleria i esport” Paco Rodríguez treballa al sector de l’hostaleria des de fa 33 anys i fa gairebé una dècada és el president de la UE Balàfia. Als seus 49 anys es veu atrapat per les restriccions per partida doble. “M’ha tocat ser als dos sectors més afectats i la situació és molt complicada. No ho acabo d’entendre perquè es tracta de dos sectors en què hi ha hagut menys contagis i a més s’han invertit més diners. Hi ha unes taxes que s’han de pagar i aquestes no ens les descompten”, lamenta Rodríguez.

tracking