SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Incògnita Márquez

Alberto Puig assegura que “no es plantegen” que el lleidatà causi baixa en el primer GP del 2021 || En canvi, a Itàlia apunten que tornarà a ser operat

Marc està a punt de complir els tres mesos de recuperació.

Marc està a punt de complir els tres mesos de recuperació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lesió que pateix Marc Márquez al braç dret s’ha convertit en tot un misteri, i la poca informació sobre la seua recuperació no ha fet més que avivar les especulacions, algunes de les quals apunten a una tercera intervenció quirúrgica. Des que es va lesionar a Jerez el 19 de juliol, en la prova inaugural del Mundial de MotoGP, i el seu segon pas pel quiròfan a començaments d’agost al trencar-se la placa de titani que subjectava l’húmer, la recuperació ha anat més lenta del que s’esperava, tant, que el mateix pilot va confirmar dimarts passat que no tornaria a pujar a la moto en el que quedava de temporada.

Alguns mitjans assenyalen que l’húmer dret de Márquez va quedar molt malparat després de dos operacions i que l’os s’ha vist compromès estructuralment, la qual cosa hauria provocat una pseudoartrosi humeral, que requeriria un empelt ossi.

“Si hi ha problemes és perquè les coses no es van fer bé al principi”, assegura el seu mànager

Alberto Puig, el team manager de Repsol Honda, va deixar clar des del circuit Ricardo Tormo de Xest que el pilot de Cervera estarà per a l’estrena del Mundial 2021 a Qatar, al març. “No ens plantegem per a res el fet que es pugui allargar la recuperació de Marc, descartant també que pogués sotmetre’s a una tercera operació de l’húmer, com han publicat alguns mitjans. Jo no sé qui parla d’això [d’operar-se per tercera vegada]. Ens hem de guiar per les coses que sabem i estem fent un tractament de temps, que és el millor que hi ha per a una lesió, veure si es pot complir, i en això estem. Ara mateix no ens hem plantejat res que no sigui això”, va indicar.La Gazzetta dello Sport parlava d’una nova intervenció, que implicaria sis mesos de baixa, tres d’immobilització i tres de rehabilitació, la qual cosa li impediria començar la temporada el 2021. Fins i tot apuntava que Andrea Dovizioso, que acaba d’anunciar que es prendrà un any sabàtic després de trencar amb Ducati, podia ser l’alternativa.

De fet, el de Forli va reconèixer aquest dijous a València que ha mantingut contactes amb Honda. “Vam discutir, però no aquesta setmana, fa ja un mes, però com altres propostes cada una ha tingut alguna raó perquè no fructifiqués”, va assenyalar Dovi. Sobre l’opció de substituir Márquez va dir: “Crec que tothom corre massa. Ningú sap què passarà. Però que Marc no estigui el 2021 crec que és gairebé impossible”, va sentenciar.

El mànager de Marc, Emili Alzamora, va reconèixer que “ara necessitem paciència i esperar”, però va reconèixer que “si hi ha problemes és perquè les coses no es van fer bé al principi”.

Miller mana i Àlex Márquez, dinovè Jack Miller (Ducati Desmosedici GP20) va ser la referència de la primera jornada del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP. L’australià va doblegar per menys d’una dècima de segon el japonès Takaaki Nakagami (Honda RC 213 V), que havia estat el més ràpid en la sessió matinal, amb l’italià Francesco Pecco Bagnaia (Ducati Desmosedici GP20) tercer després de millorar la seua actuació del matí. Àlex Márquez, per la seua part, va acabar en una endarrerida dinovena posició. “La posició no és gaire bona, però les sensacions sí”, va reconèixer el lleidatà, que va tenir una caiguda. “Ha estat una caiguda tan lleu que no estic segur que compti com a tal”, va assenyalar.

tracking