SEGRE

BÀSQUET CORONAVIRUS

Sense bàsquet fins al gener

La Catalana ajorna l'inici de les competicions de base i territorials davant la impossibilitat que els equips s'entrenin i juguin partits || Afecta prop de 7.000 federats de 40 clubs lleidatans

El bàsquet de base i territorial va quedar paralitzat al març i no tornarà fins a l’any que ve.

El bàsquet de base i territorial va quedar paralitzat al març i no tornarà fins a l’any que ve.FCBQ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Catalana de Bàsquet va anunciar ahir l’ajornament fins al gener de l’inici de les competicions de base i territorials a causa de l’ampliació de les restriccions per la Covid-19 fins al dia 23. L’FCBQ considera que no pot mantenir l’actual sistema de competició davant la impossibilitat que els equips es puguin entrenar i disputar els prop de 9.000 partits que s’han hagut d’ajornar des de l’octubre. Aquesta mesura afecta prop de 7.000 de federats dels 40 clubs adscrits a la Territorial de Lleida, que hauran d’esperar fins al 2021 per poder practicar el bàsquet.

En aquest sentit, l’inici de les competicions de promoció –fins a categoria cadet– queda fixat per al cap de setmana del 23 i 24 de gener, mantenint els nivells sense subdivisions i es jugarà en format de bombolles. Dins del pla per a la tornada a les activitats afectades per les restriccions sanitàries, la Catalana està preparant una alternativa lúdica i competitiva no presencial que posarà en marxa una vegada sigui possible tornar als entrenaments (vegeu el detall). Quant a les competicions de no promoció –des de categoria júnior fins a sènior–, queden anul·lats tots els calendaris d’àmbit català i territorial. Els actuals grups de 12 o 10 equips es reconvertiran en dos subgrups de 6 o 5, que jugaran en sistema de bombolla en una primera fase de 10 jornades. Pel que fa a les competicions amb més equips, la comissió esportiva de l’FCBQ s’encarregarà de definir el sistema de partits. La data d’inici d’aquestes competicions de no promoció ha quedat fixada per al cap de setmana del 16 i 17 de gener.

La Federació treballa per reprendre la competició a través de concentracions en una única localització

L’FCBQ va ser una de les federacions presents en la concentració de dimecres a Barcelona del sector esportiu de Catalunya, en què es va defensar que l’esport és un servei essencial. “Demanem que es torni a poder entrenar. Que s’aixequi el toc de queda perquè l’esport amateur també pugui tornar a les pistes en els seus horaris”, va dir el president de la Catalana, el lleidatà Ferran Aril, durant la concentració.

tracking