FUTBOL LLIGA DE LES NACIONS

Espanya no passa de l'empat

Un gol de Gerard Moreno a un minut del final evita que l'equip de Luis Enrique surti derrotat de Suïssa || Per passar a la Final Four haurà de guanyar Alemanya dimarts en l'última jornada

Sergio Ramos, després de llançar un dels dos penals que va fallar ahir contra Suïssa.EFE

La selecció espanyola de futbol haurà de guanyar Alemanya dimarts a Sevilla si vol classificar-se per a la Final Four de la Lliga de Nacions, que es disputarà el 2021, després d’empatar ahir amb Suïssa (1-1) a Basilea, en un partit marcat pels dos penals fallats per Sergio Ramos i el gol de Gerard Moreno a falta d’un minut per al final.

No va canviar gens l’horitzó d’Espanya malgrat l’alegria que va provocar el gol a última hora. Quedava un minut per al 90 i va aparèixer la bota de Gerard Moreno per afusellar a escassos metres de la línia. Un gol que hauria anul·lat el VAR per fora de joc, però que l’àrbitre va concedir davant l’absència d’aquesta tecnologia. Un empat que res no modifica –respecte a la derrota– en el futur de la Lliga de Nacions.

Sergio Ramos va fallar dos penals i l’equip tampoc va aprofitar l’expulsió d’un rival

La classificació per a la Final Four se la jugaran dimarts davant d’Alemanya, que arribarà líder del grup, amb un punt més.

L’equip de Luis Enrique no va estar còmode en cap moment, entossudit a treure la pilota jugada davant l’enorme pressió dels helvètics, tot just va generar perill a la porteria contrària tret del final agònic amb quatre homes d’atac. Però hi va haver gaire més a rascar. A Espanya li falta molt encara per considerar-se favorita una altra vegada a un títol.

No només va patir la defensa, també Unai Simón, titular davant de De Gea en el que sembla el final del debat a la porteria. Espanya no va encertar la tecla a la primera part, però tampoc a la segona, quan Sergio Ramos va malgastar dos penals i l’equip tampoc va aprofitar la superioritat numèrica per expulsió d’Elvedi. Al final, un punt contra un rival que no ha guanyat cap partit en aquesta fase de grups.