SEGRE

POLIESPORTIU OBITUARI

Mor Vilaseca, figura clau de Barcelona'92

Va ser el primer secretari general d'Esports i gran impulsor de l'esport català

Josep Lluís Vilaseca va tenir una dilatada trajectòria en el món polític i en l’esport.

Josep Lluís Vilaseca va tenir una dilatada trajectòria en el món polític i en l’esport.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’advocat, polític i dirigent esportiu Josep Lluís Vilaseca, vicepresident del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, primer Secretari General de l’Esport de la Generalitat i exdirectiu del FC Barcelona, va morir ahir als 90 anys.

Vinculat sempre al món de l’esport, va ser directiu de la junta del FC Barcelona durant la presidència d’Agustí Montal (1969-1977), per posteriorment desenvolupar el càrrec de primer Secretari General de l’Esport de la Generalitat entre 1980 i 1995. Durant aquesta etapa va donar un gran impuls a l’esport català, tant a nivell organitzatiu com en la dotació d’infraestructures esportives per a tot Catalunya.

Durant aquella època, va ser fonamental el seu treball com a vicepresident del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 (1987-92), una tasca per la qual va ser reconegut amb l’Orde Olímpic del Comitè Olímpic Internacional (COI) o la Creu de Sant Jordi.

També va rebre l’Orde del Mèrit de la UEFA després de presidir-ne la Comissió Jurídica i de Disciplina, i va ser diputat de CiU al Parlament de Catalunya. Va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya el 1974.

El FC Barcelona, en el qual va exercir com a directiu, va lamentar la seua mort. “Lamentem la mort de Josep Lluís Vilaseca, figura clau de l’esport català i directiu del FC Barcelona durant la presidència d’Agustí Montal. Descansi en pau”, va apuntar l’entitat.

“Avui és un dia trist per a l’olimpisme espanyol. Ha mort Josep Lluís Vilaseca. Una persona important en el desenvolupament de Barcelona’92. Volem enviar el nostre més sincer condol per als seus familiars i amics. Ens deixes un llegat inesborrable, Josep Lluís. Descansa en pau”, va assenyalar el COE.

El 2018 Vilaseca va rebre un homenatge per la seua dilatada trajectòria, en un acte conjunt entre el Comitè Olímpic Espanyol i la Secretaria de l’Esport.

tracking