SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Tebas: “El tema de l'independentisme ha d'estar a part, al Barça”

Demana al club que avanci en la rebaixa salarial

Javier Tebas, en una imatge d’arxiu.

Javier Tebas, en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de LaLiga, Javier Tebas, va demanar ahir als candidats a la presidència del FC Barcelona que “deixin a part el tema de l’independentisme”. En una xarrada durant el MARCA Sport Weekend va dir: “No sé si seran Font, Laporta, Freixa, Rosell... M’és igual, però els diria dos coses: a Font i a Joan –Laporta–, que són dos homes molt capacitats, que el tema de l’independentisme el deixin a part. És un equip de Catalunya, però és tan internacional que per això no és bo per a ells que continuïn defensant aquest catalanisme que és un vehicle de suport a l’independentisme”.

No va ser l’únic tema relacionat amb el Barcelona que va tocar durant la seua xarrada. Va desitjar que Messi es quedi un any més al Barça, però va afegir que els clubs “estan per sobre dels jugadors”. “No vull que passi –que marxi Messi de la Lliga–, però va marxar Cristiano Ronaldo i no ho hem notat. Tampoc no ho ha notat la Sèrie A. Se’n va anar Neymar i l’Aventura 1 continua sent la mateixa. Millor que hi siguin, però no són imprescindibles.”

“No vull que se’n vagi, però va marxar Cristiano i no ho hem notat. Els clubs estan per sobre d’això”

Va afegir que confia que hi hagi acord per a la rebaixa salarial de la plantilla blaugrana. “El Barça ha d’abaixar el salari als jugadors per poder acabar la temporada. No és un tema d’executius, és necessari per a la supervivència dels clubs.”

En aquest sentit va dir que als clubs espanyols els falten per abonar “490 milions d’euros” en despeses aquesta temporada per la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus, i va advertir que el Reial Decret del joc i l’alt gravamen sobre els salaris dels futbolistes causaran “una crisi de talent”. També va mostrar el rebuig a la creació d’una Superlliga europea.

El Barça es reunirà amb la Generalitat pel protocol electoral El FC Barcelona i la Generalitat de Catalunya han programat una reunió per demà al migdia per establir el protocol a seguir el 24 de gener, data en la qual s’han fixat les eleccions a la presidència. En aquests comicis tenen dret a vot 110.569 socis. Per primera vegada en la història, les eleccions se celebraran de forma descentralitzada, amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi per la pandèmia. La reunió ha d’establir el protocol a seguir per garantir la màxima seguretat i participació possibles. En principi, seran unes mesures similars a les que el Govern va reclamar a la junta per al vot de censura que no va arribar a celebrar-se per la dimissió de Bartomeu.

tracking