SEGRE

FÓRMULA 1 GP D?ISTANBUL

Hamilton fa història

El britànic guanya el seu setè Mundial i iguala el rècord de Michael Schumacher || Pérez i Vettel van completar el podi i Sainz va remuntar per acabar cinquè

Lewis Hamilton celebra el seu setè Mundial després de la cursa del GP d’Istanbul.

Lewis Hamilton celebra el seu setè Mundial després de la cursa del GP d’Istanbul.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lewis Hamilton va escriure ahir un nou capítol en la història de la Fórmula 1 al coronar-se a Istanbul campió mundial per setena vegada, igualant el rècord del mític Michael Schumacher.

Amb més de 25 segons d’avantatge, el campió va coronar un podi en què el van acompanyar el mexicà Sergio Checo Pérez, que va confirmar el bon cap de setmana de Racing Point, i l’alemany Sebastian Vettel (Ferrari).

A més, el madrileny Carlos Sainz (McLaren) va completar una espectacular carrera en la qual, partint quinzè, va aconseguir remuntar fins a acabar cinquè.

En un gran premi marcat per les difícils condicions meteorològiques, Hamilton, que partia sisè, va escalar fins a la tercera plaça a l’inici, encara que una sortida de pista a la volta posterior el va tornar la seua posició d’inici. La negada pista del traçat turc, tanmateix, va començar a revolucionar la graella. Les virolles de Verstappen primer provant d’avançar Pérez, i de Bottas després, servien en safata el títol a Hamilton.

L’entrada a boxs del sorprenent poleman, el canadenc Lance Stroll, l’aprofitava Hamilton per prendre el capdavant de la carrera superant Checo. A partir d’allà, l’anglès va demostrar la seua superioritat doblant fins i tot el seu company Valtteri Bottas, al qual se succeïen les sortides de pista.

La cursa va tenir un sorprenent gir de guió final quan Charles Leclerc, que havia arribat a col·locar-se segon, es colava en un revolt servint el podi en safata a Pérez i Vettel, ambdós en posicions d’honor per primera vegada aquest 2020.

Hamilton: “Que tots els nens persegueixin els seus somnis” L’anglès Lewis Hamilton (Mercedes), campió mundial de Fórmula 1 per setena vegada en la seua carrera, va mostrar l’agraïment al seu “equip” i la seua “família” a l’Istanbul Park, on va animar els nens a “perseguir els seus somnis”.

tracking