SEGRE

FUTBOL TRIBUNALS

Primera querella pels insults racistes a un jugador

La Fiscalia de Delictes d'Odi denuncia dos seguidors de l'Espanyol

Iñaki Williams, durant un partit amb el seu equip, l’Athletic Club de Bilbao.

Iñaki Williams, durant un partit amb el seu equip, l’Athletic Club de Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Cornellà investiga una querella pionera de la Fiscalia de Delictes d’Odi de Barcelona contra dos aficionats del RCD Espanyol, pels insults racistes al davanter de l’Athletic Club, Iñaki Williams, durant el partit que aquests dos equips van disputar al RCDE Stadium el 25 de gener.

Es tracta de la primera querella presentada pel coordinador dels Delictes d’Odi i Discriminació per insults racistes en una graderia. La querella, consultada per Europa Press, explica que el jugador, al ser substituït del camp de joc, “va rebre d’un sector de la grada crits de menyspreu cap a la seua persona amb la indubtable intenció d’humiliar-lo i lesionar la seua dignitat per motius racistes”.

L’Espanyol va emetre ahir un comunicat en el qual reiterava que tornava a “condemnar taxativament i de manera explícita qualsevol mostra de racisme als camps de futbol”. El coordinador de Delictes d’Odi i Discriminació de la Fiscalia de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, detalla a l’escrit que diversos aficionats van cridar “uh, uh, uh, uh” durant el canvi de Williams: “Onomatopeia que imita el so emès pels micos i que, com és públic i notori, ha estat proferit en diverses ocasions per grups d’aficionats de diferents països per menyscabar la dignitat de futbolistes de raça negra.”

Per identificar els aficionats que presumptament van llançar els insults racistes, es va requerir a l’Espanyol que recollís les imatges de seguretat i relacionar les localitats des d’on provenien els crits amb els titulars dels abonaments o entrades corresponents.

Els atestats de Mossos d’Esquadra a partir d’aquestes investigacions van identificar tres persones: un menor i dos aficionats més adults contra els quals es querella la Fiscalia que van ser citats a declarar a comissaria, davant de la qual cosa un es va acollir al dret a no contestar, i l’altre no s’hi va presentar. Williams, per la seua banda, va dir que estava “molt content” perquè “és un pas molt important. Estem en una societat en la qual hi ha d’haver canvis i aquest n’ha de ser un. Independentment del color de la pell, raça o ideologia, crec que tots som iguals”.

tracking