SEGRE

POLIESPORTIU CORONAVIRUS

Clubs lleidatans admeten estar al límit abans d'una desescalada, l'inici de la qual està previst per dilluns, però que podria retardar-se en l'esport

Clubs lleidatans admeten estar al límit abans d'una desescalada, l'inici de la qual està previst per dilluns, però que podria retardar-se en l'esport || Ja ha tancat una instal·lació de pàdel a Aran

Les pistes municipals d’atletisme de les Basses van acollir a l’octubre un campionat de Catalunya.

Les pistes municipals d’atletisme de les Basses van acollir a l’octubre un campionat de Catalunya.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Només puc aguantar un mes més. Això és insostenible”, deia ahir David Guardiola, el propietari d’una empresa de parapent a Organyà, al quals ni tan sols el pla de desescalada esbossat per la Generalitat, que està previst que comenci el dilluns 23 però podria retardar-se en l’esport –ho dirà el Procicat–, li serveix de consol davant les pèrdues que pateix i assegura que continuarà patint. “Com els dic a clients de Barcelona, que són la immensa majoria, que vinguin de dilluns a dijous a causa del confinament dels caps de setmana? Des que va començar el mes no he venut ni un sol vol i les factures continuen arribant.”

Un altre testimoni de la situació dramàtica és el d’Albert Gadea, del Padel Indoor Lleida. “Ens estan enfonsant. Tinc una instal·lació de pàdel de 5.000 metres quadrats tancada i, en canvi, podrà reobrir una pista de futbol sala o de bàsquet a l’aire lliure on hi ha més contacte físic. El Govern està fent les coses grosso modo, sense tenir en compte les particularitats. Tinc vint-i-dos treballadors en ERTO.” Ja ha hagut de tancar definitivament un club de pàdel de Vielha.

El clúster de la indústria de l’esport català, Indescat, veu insuficients els 25 milions que donarà el Govern

Iván Solís, del Pàdel Waps de Torrefarrera, que té dos pistes a l’aire lliure i la resta són interiors, diu que “estaríem disposats a obrir aquestes dos pistes, si ho permeten dilluns, fins i tot perdent diners per respecte als nostres socis”. Per reactivar l’esport, Solís proposa “a més d’ajuts, abaixar l’IVA al 4% i fer que desgravi en l’IRPF com fan en altres països”.

Josep Maria Rojano, entrenador del CN Lleida, és taxatiu. “S’ho estan carregant tot. No em deixen treballar, però he de pagar igual impostos. Estem al límit.” De la mateixa manera opina Laia Carreño, copropietària del Club Gimnàstic Lleida. “Vivim de les quotes dels pares i si no hi ha activitat no hi ha quotes. Hem treballat molt dur durant cinc anys i ara que ja ho teníem pagat tot, ens ve això.” Sebastià Vidal, president del Lleida Unió Atlètica, intenta ser optimista. “En l’àmbit econòmic serà un alleujament per al club si ens deixen reobrir les pistes dilluns, perquè si estem tancats, no cobrem les quotes.”

D’altra banda, el clúster de la indústria de l’esport a Catalunya Indescat va reclamar ahir a la Generalitat més ajuts perquè sense aquests “estem abocats a la desaparició imminent”.

En un comunicat, va manifestar la seua “indignació” per què la Generalitat hagi destinat 25 milions d’euros que, segons el seu parer, no cobreixen les pèrdues generades en tots aquests mesos.

Les federacions de futbol i bàsquet exigeixen tornar a competir

Les federacions catalanes de futbol i bàsquet, dos de les més importants per nombre de llicències, no només van mostrar el seu malestar sinó que exigeixen reprendre immediatament l’activitat. La de futbol va anunciar que el seu pla que el futbol amateur i base federat tornarà a la competició el cap de setmana del 5 i 6 de desembre es manté, malgrat que el pla de la Generalitat no permet el retorn a la competició fins a principis de gener. Per la seua banda, la de bàsquet se sent “menyspreada” al reprendre abans l’esport a l’aire lliure i també critica el sistema d’ajuts.

tracking