El Sedis firma un partit discret, cau davant l'Ensino i encaixa la tercera derrota seguida

El Sedis firma un partit discret, cau davant l'Ensino i encaixa la tercera derrota seguida || La reacció de l'equip urgellenc va arribar molt tard, amb el rival 18 punts al davant

La belga Laure Resimont va disputar els seus primers minuts al Palau.

La belga Laure Resimont va disputar els seus primers minuts al Palau.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí no va tenir ahir una bona tornada a la competició després de l’aturada internacional i va perdre al Palau davant de l’Ensino de Lugo (65-78), on va encaixar la tercera derrota consecutiva i va minar així les opcions de classificació per a la Copa. L’equip de l’Alt Urgell va reaccionar molt tard, quan les gallegues encaraven la recta final del partit 18 punts amunt, un intent de remuntada frustrada per la falta d’encert i la precipitació en les decisions. El partit va tenir un primer acte brillant, amb un joc molt atractiu, un nivell altíssim d’encert –8 triples– i constants alternatives en el marcador. No hi va haver un clar dominador, encara que l’Ensino va deixar clar que vendria cara la seua pell. L’entrada de Yurena Díaz, que va tornar a jugar un partit al Palau onze mesos després, i Raventós va donar la solidesa defensiva necessària perquè el Cadí es col·loqués al davant després d’un parcial de 5-0 (24-22). Jespersen, en la seua única acció positiva del duel, es va encarregar de tancar el primer quart amb el 26-22. El festival de triples va tenir continuïtat al segon quart, amb dos més per equip, però el nivell d’encert de les lleidatanes va començar a descendir davant d’un rival fresc, malgrat l’escassa rotació.

Un tir d’Argelaga que va suposar el 34-34 va posar fi a la paciència de Bernat Canut, desesperat davant la falta d’intensitat defensiva. Temps mort del tècnic del Cadí, que no va tenir més remei que aturar el partit poc després amb l’Ensino ja al davant en l’electrònic (36-40). Les sensacions eren molt dolentes i Gimeno es va encarregar d’empitjorar-les amb la màxima renda per a les gallegues abans del descans (38-44). Geldof i Dornstauder havien estat les úniques jugadores del Cadí capaces d’anotar (4 punts) en els últims 7 minuts de parcial.

El tercer quart va començar amb una bona notícia, la tercera falta d’una Hempe imperial, que va tornar al Palau per mostrar el seu domini de la zona davant les seues excompanyes. Tanmateix, Stanacev, una altra ex del Sedis, va marcar el tempo del partit i va donar a l’Ensino un primer marge seriós (42-49). El Sedis va seguir bloquejat en atac, massa estàtic i sense provocar cansament en un rival que tenia molta facilitat per anotar. Les accions aïllades de les lleidatanes no van evitar que les visitants arribessin als 10 punts d’avantatge a la part final d’aquest tercer període, que va tancar Van den Adel amb el 50-62. La missió era complicada però encara quedava temps, malgrat que les expectatives van quedar anul·lades en un instant.

Poc més de dos minuts va necessitar l’Ensino per situar-se amb una màxima diferència de 18 punts (52-70) i deixar encarrilada una victòria vital per a les seues aspiracions de Copa. Canut va detenir el partit i va ser aleshores quan el Cadí va començar a funcionar, especialment en defensa. Però amb el parcial de 7-0 no n’hi havia prou. Nou temps mort del tècnic local a falta de 2:20 per al final i 59-70 en el marcador. Resimont, que va debutar ahir amb la samarreta del Cadí, va anotar els seus dos primers punts per al 61-70, però Hempe i Gimeno van acabar amb les esperances d’una remuntada èpica des de la línia de tirs lliures i amb un nou triple. Pujol, molt desencertada, va aconseguir la seua primera cistella a l’últim minut de partit, ja decidit a favor de les gallegues. La jugadora de Mataró es va encarregar de tancar el partit amb dos tirs lliures amb el temps ja complert (65-78). Una derrota que deixa el Sedis gairebé sense marge d’error fins assolir el final de la primera volta.

“Ens ha faltat actitud per creure que podíem acabar guanyant” Bernat Canut, tècnic del Cadí, va assenyalar després del partit que “ens hem tornat a col·lapsar en alguna fase, com ja ens va passar a l’últim duel a Sant Sebastià. Després ens ha faltat l’actitud necessària per creure que podíem acabar aixecant el partit i guanyar. Ens podíem posar a només sis punts i ens ha faltat encert. Elles són un equip amb molt ofici, amb molta experiència a la categoria i s’han acabat emportant el partit de forma merescuda”. A més, l’entrenador lleidatà va assenyalar que “no hem defensat Hempe de la forma que necessitàvem i hem encaixat massa punts, especialment durant la primera meitat. Està clar que a aquest nivell de puntuació no podem arribar”, va afegir Canut després de la derrota.