SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Piqué podria estar 6 mesos de baixa si ha d'operar-se

Té un esquinç en el lligament lateral i una lesió parcial en el creuat

Gerard Piqué es retira del terreny de joc del Wanda ajudat per membres del seu equip.

Gerard Piqué es retira del terreny de joc del Wanda ajudat per membres del seu equip.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comunicat mèdic oficial emès ahir pels serveis mèdics del FC Barcelona va deixar notícies gens encoratjadores sobre l’estat de Gerard Piqué, que dissabte va haver de retirar-se lesionat al Wanda Metropolitano arran d’una topada fortuïta amb Correa. L’examen mèdic d’ahir va confirmar que el central té un esquinç de grau 3 al lligament lateral intern del genoll dret, però també té afectat parcialment el lligament creuat anterior.

El club blaugrana no ha determinat el període de baixa, ja que dependrà de si s’opta per un tractament conservador o es decideix per la cirurgia, una cosa que de moment es descarta. No obstant, està previst que Piqué visiti en els propers dies el doctor Ramon Cugat, especialista de genoll i que va operar recentment Ansu Fati de la ruptura de menisc, per conèixer la seua opinió sobre el tema.

Segons va explicar ahir a Efe el doctor Pedro Luis Ripoll, director del Centre Metge d’Excel·lència FIFA Ripoll i De Prado, el període de baixa serà d’entre tres mesos i mig i vuit. “Si només cal reconstruir el lligament lateral intern”, Piqué es perdrà els propers tres mesos i mig, però el termini de recuperació s’allargarà fins als sis o vuit mesos “en cas que calgui fer el mateix amb el lligament creuat anterior”, va afirmar Ripoll.

La lesió de Piqué, que se suma a les baixes de l’uruguaià Ronald Araujo, al qual encara li queden dos setmanes més de recuperació, i Samuel Umtiti, que ja ha començat a entrenar-se amb l’equip, deixa el bloc de Ronald Koeman amb un únic central disponible del primer equip, Lenglet, per visitar demà el Dinamo de Kíev.

Per la seua part, males notícies també després de l’exploració del lateral, que va patir la lesió al connectar un tret en els últims minuts davant de l’Atlètic Sergi Roberto pateix una ruptura al recte femoral de la cama dreta, que el portarà a estar dos mesos de baixa. Això significa que difícilment arribarà a la Supercopa d’Espanya, prevista del 13 al 17 de gener.

tracking