SEGRE

AUTOMOBILISME AUTOCRÒS

Ares Lahoz: “Al ser dona has de treballar més perquè et valorin”

Ares Lahoz, de 20 anys, s'ha convertit en la primera pilot a guanyar un Estatal

Ares Lahoz, amb el seu Speed Car i el trofeu conquerit.

Ares Lahoz, amb el seu Speed Car i el trofeu conquerit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ares Lahoz, natural de Mollerussa i que el 28 de desembre complirà 21 anys, ha inscrit el seu nom en els llibres d’història de l’automobilisme espanyol al convertir-se en la primera pilot a guanyar un Campionat d’Espanya absolut d’autocròs, en el qual tots els seus rivals són homes. La lleidatana, que el 2018 ja va ser la primera dona a guanyar una prova de l’Estatal, es va endur el títol al vèncer aquest diumenge passat en l’última cita disputada al Circuit de Lleida.

“Ho vaig assimilant perquè el títol no era el repte d’aquest any, però al guanyar la prova de Mollerussa vaig veure que tenia possibilitats d’emportar-me el campionat. Però ha estat un cap de setmana amb molts problemes amb el cotxe i ho vam veure molt negre, per això haver-ho aconseguit encara és més satisfactori”, reconeix. Ares segueix els passos del seu pare Delfí, diverses vegades campió d’Espanya d’autocròs i fabricant d’aquests monoplaces. “La gent em pressionava molt perquè ho provés, perquè el meu pare construïa cotxes, però a mi no m’interessava. Quan tothom va deixar de pressionar-me vaig ser jo la que vaig voler provar-ho als 15 anys”, explica.

La jove pilot reconeix que, a part dels seus rivals, ha hagut de bregar contra el fet de ser dona en un món d’homes. “Dins del cotxe tots som iguals, no hi ha gènere, perquè tampoc és un esport que requereixi una gran força física. L’únic desavantatge que he tingut és la mentalitat de la gent, que fins que no demostres que pots ser al davant i guanyar, no et valoren. Pensen que no aconseguiràs res perquè ets una dona, sents comentaris inapropiats i rivals que no assimilen que els puguis guanyar. Per ser dona has de currar-t’ho molt més perquè et respectin i valorin”, assegura.

L’any que ve farà el salt a la categoria absoluta de l’Europeu

Ares Lahoz ja pensa en la temporada 2021 i en el seu pròxim repte, l’Europeu, en què farà el salt a la categoria absoluta al complir ja els 21. Fins ara participava en júniors amb cotxes de 600 centímetres cúbics i ara ho farà amb els grans, pràcticament tots homes, i amb monoplaces de fins a 1.600 cc. Reconeix que serà una categoria “difícil” i “davant de rivals molt experimentats”, però no té por. “El meu objectiu serà aconseguir algun podi, perquè cal tenir reptes alts per millorar”, apunta.

tracking