El Barça, amb un onze amb moltes novetats, passa per sobre del Dinamo a la segona meitat per recuperar sensacions

El Barça, amb un onze amb moltes novetats, passa per sobre del Dinamo a la segona meitat per recuperar sensacions || Van marcar Griezmann, Dest i Braithwaite, en dos ocasions, i van debutar Mingueza, que va fer de Piqué, Matheus Fernandes i Konrad

Riqui Puig i Trincao feliciten Braithwaite al fer el gol de penal.

Riqui Puig i Trincao feliciten Braithwaite al fer el gol de penal.EFE

La Lliga de Campions, en què fa tres mesos, a Lisboa, va firmar probablement l’episodi més negre de la seua història (2-8 amb el Bayern Munic), s’ha convertit curiosament en l’oasi particular del Barcelona en aquesta travessia pel desert que està sent l’arrancada de la nova temporada. Ahir a Ucraïna, la seua segona unitat va golejar el Dinamo de Kíev (0-4) per encadenar la quarta victòria de la competició i certificar el seu pas als vuitens de final. I és que, a Europa, les penes són menys penes per als blaugranes.

Amb Piqué, Sergio Busquets i Ansu Fati lesionats, amb Messi i De Jong descansant a Barcelona, i Griezmann, Jordi Alba i Dembélé arrancant des de la banqueta, Koeman va posar sobre la gespa de l’NSK Olimpiyskiy de Kíev un onze pràcticament irreconeixible en el qual destacava la presència del central del filial Óscar Mingueza. El 9 de 9 a la Champions donava al preparador neerlandès la coartada perfecta per treure un bon grapat de joves futbolistes de refresc pensant en el que li cau al damunt a un equip que no està per a gaires excessos.

Sense Messi ni De Jong, Koeman va deixar Griezmann a la banqueta i Dembélé no va ni jugar

Un Dinamo minvat per la Covid va oferir, malgrat la derrota, una molt bona imatge al Camp Nou fa pocs dies i el Barça, que estava avisat, va començar ficat en el partit. Ben posicionat darrere i dominador del joc, el conjunt blaugrana va marcar el ritme des de l’inici, encara que sense ostentacions ni ocasions clares de gol. De fet, va ser el quadre ucraïnès el que va avisar primer als vint minuts, en una rematada mossegada de De Pena, després d’un embolic dins de l’àrea visitant que Ter Stegen va atallar sense problemes. El Barcelona va replicar amb sengles xuts des de la frontal de Countinho i Trincao. La rosca del brasiler no trobava porta i l’intent del portuguès arribava massa centrat als dominis de Bushchan.

Li sobrava actitud al Barça però li faltava qualitat per resoldre en els metres finals, i el Dinamo, sense descompondre’s, va rondar el gol en l’última jugada abans del descans, de nou per mediació de l’uruguaià De Pena, aquesta vegada amb una centrada xut que desviava Ter Stegen.

Va sortir l’equip local una mica més animós a la represa, però es va trobar molt aviat amb el 0-1, que va definir Dest de xut creuat després d’entrar pel carril dret i aprofitar una conducció fallida de Braithwaite, en una acció que va iniciar un actiu Pedri. El mateix danès faria el 0-2 cinc minuts després, al rematar un córner picat per Aleñá i que Mingueza va prolongar rematant de cap la pilota al segon pal perquè la cacés l’ahir davanter centre blaugrana.

Entre el 0-1 i el 0-2 va tenir el Dinamo l’opció de canviar el guió del matx amb una contra que va malgastar novament De Pena. El llançament se’n va anar als llimbs i, amb aquest, les possibilitats de l’equip de Lucescu, que va abaixar el cap quan va encaixar el segon al cap de pocs minuts.

Quedava encara gairebé mitja hora de xoc, el Barça ja estava classificat per als vuitens de final, el Dinamo fora i Ronald Koeman va decidir que era el moment de moure la banqueta. Així va arribar el debut a la Champions de Riqui Puig i del nord-americà Konrad, i l’estrena com a blaugrana de Matheus Fernandes.

Braithwaite no només va marcar el segon sinó que també va provocar el tercer, que va acabar convertint des dels onze metres, una pena màxima que li va cedir un Griezmann que ja era al camp. L’ex del Leganés el va llançar ajustat i va transformar el seu doblet, va confirmar la victòria a la capital ucraïnesa i va sentenciar el bitllet als vuitens de final a falta de dos jornades perquè s’acabi la primera fase.

Però no va acabar allà la festa blaugrana, ja que Griezmann va trobar el premi a la seua generositat amb un xut ja en el temps de descompte que va arredonir la nit d’un Barça que va sortir-ne més que alleujat.