SEGRE

POLIESPORTIU ACTIVITATS

Dones discriminades

L'Inefc organitza una 'performance' al campus de Cappont amb l'objectiu de denunciar la marginació femenina en l'esport || Amb testimonis d'esportistes

Un moment de la ‘performance’ que va tenir lloc ahir al campus de Cappont.

Un moment de la ‘performance’ que va tenir lloc ahir al campus de Cappont.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Al món de l’esport hi ha molta discriminació cap a la dona”, denuncia Carlota Torrents, professora a l’Inefc de Lleida i una de les organitzadores de la performance que, sota el títol Me la passes?, va denunciar ahir la violencia i la discriminació en l’esport en un acte que es va portar a terme al campus de Cappont. L’activitat, que ja s’havia fet el 5 de març, abans que la pandèmia ho paralitzés gairebé tot, era una iniciativa de l’assignatura d’Expressió Corporal i Dansa, amb la col·laboració de la secció d’Expressió Corporal, Dansa i Circ del Club Inef.

La performance, en la qual van participar una dotzena d’alumnes, va comptar també amb testimonis gravats per esportistes, estudiants i professores explicant les seues experiències. “L’objectiu era mostrar aquesta discriminació i donar veu a les dones, que s’atreveixin a explicar les discriminacions que han viscut en l’esport”, afegeix.

Lamenten que la discriminació és tant econòmica com d’accés a llocs de treball

Torrents detalla que la discriminació és tant a nivell econòmic com per la dificultat per aconseguir determinades feines. “Una testimoni explicava que en el seu club, amb equips masculins i femenins, la millor pista és sempre per als nois. Una altra assenyala que els premis econòmics, en tornejos amb homes i dones, són més abundants en la competició masculina.” Afegeix que “a nivell professional hi ha moltes dificultats per ser entrenadora. A nivell de Catalunya hi ha una diferència abismal, només hi ha un 15% d’entrenadores per un 85% d’homes, i en els últims Jocs Olímpics, només l’11% de tècnics eren dones”. Els esports d’equip són més inaccessibles per a les dones que els individuals, destaca aquesta professora.

Torrents posa com a exemple el mateix Inefc, on “menys del 30% dels alumnes són noies. És un fet que en l’adolescència les noies abandonen la pràctica esportiva en més número que els nois. Des de l’Inefc hem de fer-los veure que l’esport no és només alt rendiment, sinó que també que és salut, educació i que té sortides laborals”, conclou.

tracking