SEGRE

ATLETISME ACTIVITATS

Kilian Jornet abandona per lesió el seu intent de rècord

Intentava superar el registre de 303,5 km i es va retirar quan en portava 134,8

Kilian Jornet, amb un dels corredors que el van acompanyar.

Kilian Jornet, amb un dels corredors que el van acompanyar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Kilian Jornet no va poder aconseguir el seu objectiu de batre el rècord de 24 hores en pista. Una lesió al genoll dret el va obligar a abandonar quan portava corrent 10 hores, 19 minuts i 56 segons i havia recorregut 134,800 quilòmetres. L’objectiu per al qual s’havia preparat era el de superar el rècord que tenia el grec Yiannis Kouros des del 1997, quan va completar 303,506 quilòmetres.

Jornet va saltar al tartan de la localitat noruega de Mandalen a les 11.00. L’acompanyaven altres atletes, Sebastian Conrad Hakanson, Didrik Hermansen, Jo Inge Norum, Simen Holvik i Harald Bjerke, un requisit imprescindible per donar validesa al registre. En el moment de la retirada de Kilian, els seus companys van seguir amb el repte. Avui a les 11.00 se sabrà si algun d’ells ha pogut rebaixar la marca que va firmar Kouros.

L’atleta va començar a córrer sota una temperatura de zero graus i amb el gel cobrint gran part del recinte. Dos carrils estaven preparats per a ell i els seus acompanyants. Va començar a un fort ritme i durant les primeres hores del repte va córrer a ritme de rècord. En la primera hora havia cobert uns 14 quilòmetres, una mica per sota del registre de l’atleta grec el 1997. Però en la segona hora ja havia igualat els 28 quilòmetres de Kouros.

La primera marató, és a dir, els 42 quilòmetres, la va marcar Jornet amb un registre de 3 hores, 3 minuts i 19 segons, molt a prop dels 2:59:59 del recordista de la modalitat. Dos voltes davant de Jornet estava un dels seus acompanyants, Hakansson.

A les quatre hores va canviar de sentit, tal com estava previst. En aquell moment portava recorreguts 56,6 quilòmetres i havia millorat el registre i Kouros, que havia firmat 55 quilòmetres en el seu dia, a la cinquena hora portava 68,8 i, en la sisena, 82 quilòmetres després de fer 205 voltes a la pista. La projecció vaticinava 328 quilòmetres al final. Jornet va seguir a bon ritme fins a completar 95 quilòmetres la setena hora, 108 la vuitena i 120 la novena. Va començar llavors a abaixar de ritme. Va començar a acusar molèsties, va parar per ser atès i, al tornar a la pista ja li costava cinc minuts recórrer cada quilòmetre. Encara amb les doloroses molèsties al genoll, va arribar amb 131 quilòmetres a les deu hores. Però a la volta 337 es va aturar, es va estirar i va ser atès durant prop de mitja hora. Ja no va poder seguir encara que ho va intentar i va dir prou als 134,800 quilòmetres.

tracking