ELS DETALLS

Albert Folguera: “Tant de bo juguéssim sempre amb aquesta intensitat”

L'equip d'Albert Folguera obliga els blaugranes a rendir al màxim per endur-se la victòria de Bell-lloc || Els lleidatans es van refer després del 2-5 i van tenir opcions fins a l'últim minut

Andreu Tomàs lluita per la bola amb un jugador del Barcelona, en una acció del partit d’ahir.MAGDALENA ALTISENT

Un gran Lleida Llista va estar a prop de donar la sorpresa davant del galàctic Barcelona i va merèixer almenys un empat, en un partit en el qual els lleidatans van obligar els blaugranes a mostrar el seu màxim nivell per emportar-se la victòria del pavelló de Bell-lloc (4-5).

El Llista va jugar molt bons minuts davant d’un Barça que va mantenir un ritme molt alt de joc durant tot el partit, al qual els d’Albert Folguera van saber respondre fins a arribar a l’últim minut amb opcions de puntuar. El Barcelona va obrir una bretxa de tres gols a la segona meitat, que va poder defensar, no sense conflictes, per acabar sumant un triomf agònic.

El Llista va saltar a la pista del poliesportiu de Bell-lloc amb la confiança que està mostrant en aquest inici de Lliga, que el va portar a ser líder de la competició i que el manté de forma folgada a la quarta posició. I això que el Barça va demostrar tot just començar el partit que no volia sorpreses i que anava a buscar la victòria. Pau Bargalló només va tardar 45 segons a posar a prova els reflexos del porter Martí Serra, que va respondre amb encert a una enverinada rematada. Va ser un avançament del que seria el partit, una successió d’atacs ràpids sobre les dos porteries.

I qui va encertar primer amb el gol va ser el Llista. Encara no s’havia complert el minut 5 quan Oriol Vives va llançar una bola que es va colar entre les cames d’Aitor Egurrola. Amb l’1-0 el Llista va tenir una altra bona ocasió, quan Bruno Di Benedetto, en una gran jugada, va acabar llançant per sobre de la porteria blaugrana. L’equip lleidatà, que es defensava amb molt d’ordre, va tenir una nova ocasió al minut 8, amb un altre llançament de Vives.

Però la pressió asfixiant que exercien els blaugranes va acabar donant els seus fruits. El tècnic Edu Castro feia rotacions contínues, gràcies a la seua gran banqueta, per mantenir un ritme molt alt de joc que no acabava de tombar la resistència lleidatana. Però aquesta va cedir al minut 10, quan una rematada de mitja distància del portuguès Joao Rodrigues va acabar al fons de la porteria lleidatana després de desviar-la un jugador local. Era l’1-1, després del qual es va mantenir la dinàmica de continus atacs per part de tots dos equips. El Barça va aconseguir retirar-se al descans amb avantatge, gràcies a l’1-2 de Pablo Álvarez al minut 20. Per cert, que els blaugranes van arribar a Bell-lloc sense el seu segon porter habitual, Sergi Fernández, que es va llevar amb febre tot i que la PCR que li van fer ahir mateix va donar negatiu, segons van confirmar els serveis mèdics del club presents al pavelló.

Tot just iniciar-se la segona part va arribar el primer moment complicat per als lleidatans. Als 49 segons de la represa, Helder Nunes va anotar l’1-3 gràcies a un potent llançament llunyà. Però el Llista va respondre immediatament amb el 2-3, obra de Sergi Folguera (26’), que mantenia el Llista en el partit.

El segon moment complicat va arribar poc després. El Llista va cometre la desena falta i Joao Nunes no va desaprofitar el llançament directe i va posar el 2-4 al marcador (35’). Hauria pogut tornar a retallar distàncies el Llista gràcies a un llançament d’Andreu Tomàs després de la desena falta blaugrana, però el de Tremp va tirar al pal (37’). I al minut següent Joao Rodrigues, amb una espectacular rematada llançant-se a terra, va marcar el 2-5 que semblava posar fi a les il·lusions lleidatanes. Però aquest Llista no es rendeix mai –llàstima que l’afició no el pugui veure en directe– i va treure tota la ràbia per tornar a ficar-se en el partit. Andreu Tomàs va marcar el 3-5 al transformar un penal al 40 i, un minut més tard, Oriol Vives repetia per posar el 4-5 al marcador i tota l’emoció en els 8 minuts que faltaven. El Llista va pressionar el Barça, que continuava mostrant les seues grapes, però ni jugant amb cinc jugadors de pista en l’últim minut el Llista va poder evitar la derrota lleidatana.