ELS DETALLS

Golejada de l'AEM per somiar

L'AEM es desfà sense pal·liatius de l'Espanyol B amb doblets de Pixu i Andrea i dos gols més d'Alexia i Barbi || Després de guanyar la jornada passada al camp del líder encadena dos triomfs, deixant a més la porteria a zero, i se situa segon

Pixu mostra alegria després d’un dels seus dos gols.

Pixu mostra alegria després d’un dels seus dos gols.JORDI ECHEVARRÍA

Diuen els entesos que l’orgull més gran que pot sentir un, més enllà dels resultats o objectius aconseguits al llarg de la vida, és tenir una identitat i ser sempre fidel, passi el que passi, a uns principis. Pocs equips al futbol, i no només lleidatà, poden parlar d’identitat, principis i valors amb més coneixement de causa d’identitat com l’AEM. Barbi, una de les últimes a arribar, deia després del partit que aquest equip es caracteritza per l’actitud i l’esforç. I és així. Aquest AEM de Roger Lamesa només té una cara. Jugui qui jugui. Només sap competir d’una forma. I guanyi, perdi o empati, sempre ho fa amb la seua identitat.

S’ha demostrat amb escreix que el buit de resultats de fa unes setmanes era, com a mínim, injust, cosa que es percebia àmpliament veient els partits. I ahir va ser una prova més que aquest equip és a un nivell molt alt i que s’està guanyant el dret a somiar amb el que vulgui. Va guanyar amb una golejada històrica, per ser la més àmplia aconseguida en les dos temporades que porta l’equip a la Reto Iberdrola. De fet, cal remuntar-se a la temporada 2017-18, competint a Segona Nacional, per trobar una golejada similar en Lliga.La superioritat blava es va percebre des del xiulet inicial. Entre aquest i el golàs d’Andrea no van transcórrer ni 30 segons. La lleidatana va agafar la pilota, es va plantar al llindar de l’àrea i va superar Armengol amb un gran xut. Va ser el primer cop de la piconadora blava, que tardaria molt poc a propinar el segon. Va ser vuit minuts després, en una canonada de Barbi, també des de lluny i sense mirar a porteria per escapolir-se de la pressió rival. A Andrea li devia agradar el repte plantejat per la seua companya i va marcar el tercer també sense mirar a porta, en una rematada d’esquena des de l’àrea gran que va fer un barret a la portera rival. Minut 15.El vendaval no va parar. Al 24, una Alexia que va tornar a consolidar un partit superb s’associava per enèsima vegada amb Pixu i ficava el quart de cap. I era el torn de la capitana, a qui se li resistia el gol tot i que no per no buscar-lo. I se’n va emportar dos, un a punt del descans, el 5-0, després d’una assistència espectacular d’Andrea, i un altre, ja en el segon temps, després de recollir una assistència no menys brillant de Barbi.

L’AEM va ser letal. Va guanyar sense pal·liatius. Va aconseguir la diferència de gols més gran en qualsevol dels quatre subgrups de la categoria i es va convertir en el primer equip a marcar-ne cinc abans del descans. I més enllà d’aquestes dades és segon a la Lliga, l’equip més golejador i seu és el podi de realitzadores, amb Pixu al capdavant amb cinc gols, Andrea en segon lloc amb quatre i Alexia al tercer amb tres.Poques gestes quedaven per fer a l’AEM. Ja havia guanyat a domicili el líder, però després d’aquest 6-0 encara li esperen els reptes més bonics.